Megpróbáltatásaink

Alkonyatkor, nyáron

Megpróbáltatásaink

A megpróbáltatások csupán olyan leckék, amelyeket nem tanultál meg, így megismétlődnek, hogy most jó döntést hozhass ott, ahol korábban tévedtél, és így megszabadulhass a korábbi döntésed által okozott minden fájdalomtól.

A csodák tanítása Tsz.: 31/VIII/3/1.

Hányszor ismered fel, hogy már megint ugyanabban a cipőben jársz? Azaz, már megint egy ismerős konfliktus közepén vagy... csak itt-ott egy-egy apró részlet változott meg? Ismerős a hangnem, a szitu, a probléma, az ember... csak most nem pont ugyanazt a mondatot mondja, de te máris a plafonon vagy és isten tudja mekkora decibellel ordítanád le a fejét, vagy éppenséggel húzod meg magad... mert nem mered kimondani, mert valami szorítja a torkodat?

Épp most érintett meg a múlt egy fájdalmas emléke. Felsírtál magadban és sebedet nyalogatod. Még nem pontosan tudod, hol és kicsoda az, aki először megbántott, de tudod, ami most történt, azt ki nem állhatod! El nem viseled! Vagy leginkább elmenekülnél legalább, hogy fájdalmadat (sértettségedet, megalázottságodat, értetlenségedet, sebedet, igazságtalan vádakat hallva, megítéltetve, kipellengérezve... stb.) senki ne lássa, s ne vegye észre.

Így indul a dolog. De még nem tudod, pontosan hogyan is folytatódik?

Évgyűrük

Csak annyit, amennyit egy korábbi hasonló történetből sikerült megoldanod. Ám azzal se vagy előbbre, mert még jobban felidézni azt a tehetetlenséget, amit akkor is éreztél. És most sem jobb. Lehet, hogy éppenséggel rosszabb.  Nem tudod kinyögni azt a választ, amit oly sokszor - persze utólag, - elképzeltél. Nem tudod higgadtan végig mondani, sem kérdezni... mert valami belül elakadt.

Nos, hát ez az állapot, ez és így indul, keletkezik. Okát nem érted-látod-tudod. Csak azt, hogy erőd fogy. Az ilyen helyzetek sűrűsödnek és egyre kevésbé érted, s tudod a jó választ előcsalogatni magadból. És már sírnál, szomorú vagy, erőt fogytán és nincs siker, öröm, se lendületes visszajelzés, amiből feltámadhatnál, új erőre kaphatnál. Csak a fáradtság, fásultság, értetlenség, ráadásul egyre nehezebb valakivel is megosztani ezt.

Ha ilyet vagy ehhez hasonlót érzel, és mindezt még tetézi a munkahelyi/párkapcsolati/szülő-gyermek kapcsolat megromlása, akkor itt az ideje magaddal foglalkozni. Időt és energiát adni magadnak, hogy újra felépíthesd magad, s azt a várat, ahol igazán otthon vagy!

Mert a megpróbáltatások csupán leckék...

De ha elfogy az erőd, akkor hiába minden tanítás, vágnád a sutba az egészet. Szélső esetben már az életedet sem akarod élni. Nem érted és ahhoz sincs erőd, hogy felemeld a könyv tetejét s lapozz egyet benne. Mégha előtted is van a legtutibb igazság feltáró csoda könyv!

Idézetek az életre

Ekkor van itt az idő, hogy lépj, vagyis inkább megállj!

A magad érdekében, érted, hogy érthesd: mi is történik veled!

Mert bizony a legjobb időbe érkeztél ahhoz, hogy a végső döntést meghozhasd: így már nem akarod!

Mert nem segít, nem támogat,
Éltedet nem erősíti, csak lelohaszt
A helyzet, a kép, a probléma.
S minden kapaszkodót elengedtél,
mert nem adott eleget.
Itt az idő, hogy önmagadért tehess!

Varázsold újjá magad!
Nem kell a régi gondolat,
Még nyomnád a falon keresztül magad,
Ám érzed, hogy a hiábavalóság nem támogat!

Ez az a pont, amikor lelked sikoltva jelez,
nem érintheted meg a fényed, mert elveszett!
Már tudod, mindent le kell tegyél,
tovább már nem cipelheted!

Csak tiszta lappal mehetsz, léphetsz
tovább, erőd itt elfogyott, nem táplál 
és nem erősít, csak fékez, hogy észrevedd:
Mindezt hiába akarod! Új utadat megalkotod!

A kilincsen a kezed, múltadat elengeded,
s megérted üzenetét, hogy tovább-
haladhass, új utakat nyithass
magad előtt! A titkot magadban leled!

Ezek a gondolatok kísérnek, segítenek! S amikor elindulsz ezen az úton, a múltat, mint elfoszlott kabátot, leteszed. ezt sem cipelheted. Már új ruha, könnyű köntös a válladon, ez az, ami a lelked s a Jó Isten oda adott! Nyisd meg magad, halld meg, utadra most kell lépned, nem halogathatod!

Mindaz, mit akarsz, vágysz, keressz, benned rejtőzik, el nem enged. Amikor eljön az ideje, felszínre bukkan, megmutatkozik.

Erőidet átértékeled, megpihenve felépíted újra önmagad, magaddal találkozva kisímul benned a tudat és tudatosan tudod már, merre vezet az utad! Ez vár rád, egy jó kis túra - önmagaddal! Társakkal barangolva. Mégis önmagaddal kapcsolódva. S a társak a segítők. Olykor tükröt tartanak. Olykor kezet nyújtanak. Az biztos, hogy lelked is megtámaszkodhat! Ez a lélek harangja, mely messze tájakon suhan, s utadat megnyitja! A lelked indul zarándoklatra. S mikor a végére érsz, átértékelődik minden, mert igazi értékeidre lelsz! S a társakkal kísérve, megtalálod önmagad!

Itt az idő: 

A csodák természetes módon, a szeretet megnyilvánulásaiként következnek be. A valódi csoda mindig az azt ihlető szeretet. Azaz minden csoda, ami a szeretetből fakad.

A Csodák Tanítása Tsz. 1./I./3.

Amikor megérzed, hogy ezzel van dolgod, csupán el kell olvasnod a leírást, kérdezned, s jelentkezned. A csapat a megfelelő időben összeáll. Egymást segítve, támogatva, ám mindenki a maga útján haladva megérti, most jött el az ő ideje.

Kattints a címre/linkre:

A tréningről itt olvashatsz összefoglalót: http://eromerito.hu/treningek/eromerito

Itt találod a ajánlást/tapasztalatokathttp://eromerito.hu/treningek/eromerito/ajanlas

Időzítés/ütemezés mintája: http://eromerito.hu/treningek/eromerito/utemezes

Mozgásrólhttp://eromerito.hu/treningek/eromerito/mozgas

Tréningdíjrólhttp://eromerito.hu/content/treningdij

További fontos kérdések és válaszok (FAQ) részletesenhttp://eromerito.hu/content/em-trsor-kerdesek-reszletesen

Legközelebbi tréning indul: 2019. február 10-én és március 23-án 

ERŐmerítő ábra közepes

Szólj, amikor eljött a te időd.

Szeretettel várlak, várunk!

Sütő Mária
Erőmerítő tréner

 

Jelentkezés a tréningre: Sütő Mária + 36 70 314 11 92
Kérdéseidre itt is kaphatsz választ: 
sutomaria.eromerito@gmail.com