9. részlet

Részlet Sütő Mária: Erőmerítő történetek c. könyvéből

"Ezekben a helyzetekben fordul elő, hogy pont az a zeneszám szólal meg a rádióban, amit szeretünk, vagy emlékeztet valami fontos dologra. Éppen az a könyv kerül a kezünkbe, amire szükségünk van, vagy éppen egy olyan részletnél nyílik ki, ami a mostani feladatunkhoz, élethelyzetünkhöz, aktuális célunkhoz segítséget ad. Természetesen ezt akkor tudjuk elérni, ha kiegyensúlyozottak vagyunk. Ilyenkor aktívvá válik kreatív énünk, figyelünk a belső hangra. No, nem azért, mert ilyenkor valaki beszél hozzánk. Megszaporodnak azok az események, amelyek arra utalnak, hogy intuíciónk beindult. És ezt nehéz megmagyarázni. Általában ilyen szavakkal illetik: „megéreztem… valami azt súgta… biztos voltam benne… láttam magam előtt… megszagoltam… megízleltem (a sikert)…” Nos, igen. Ilyenkor minden stimmel.
 
Ha megvan a célod, feltárulnak előtted a lehetőségek. Hiszen már döntöttél! Csak a céltudatos ember mellé szegődik a szerencse. Hiszen, amire fókuszálsz, az kap energiát. Amire figyelsz, azt pontosan követed. És ebben a (cél)tudatosságban pontosan szerepel a pozitív elvárás, hogy sikerül elérni, amit kitűztél, lesz erőd végigcsinálni, megtalálod a hiányzó láncszemet… „Sok ember arra törekszik, hogy visszafelé élje az életét: előbb sok mindent vagy minél több pénzt akar szerezni, hogy aztán többet csinálhassa azt, amit szeretne, és ettől boldog legyen. A dolog pontosan fordítva működik: előbb azzá kell válnod, aki valóban vagy, aztán tenned kell, amit meg kell tenned, hogy szert tehess arra, amire vágysz.” (Margaret Young)
 
Miért fontos az önismeret és az önbizalom? Mert anélkül, hogy megfelelően ismernénk magunkat, lehetőségeinket és korlátainkat, nehéz elképzelni, hogy bízhatunk a saját képességeinkben. Ehhez természetesen társul az, hogy sok esetben éppen a korlátainkon is túlmutató erőforrásokra lesz szükségünk. Tehát, ha ismerjük magunkat, és megfelelő kitartással átlépjük a korlátnak vélt dolgokat, a kitűzött célunkat sikerre vihetjük. Az egészséges önbizalom is jól jön ilyenkor. Aki nem képes megbarátkozni saját magával, hogyan tudja azt az érzést, azt a belső biztonságot árasztani magából, hogy elérheti a célját? A céltudatosság azt is magában foglalja, hogy elképzeli magában a céljának sikerességét. Ha nem képes bízni önmagában, hinni a siker elérésében, hogy sikerülhet véghezvinnie a kihívó, merész célokat is – hogyan akarja végrehajtani?
A célhoz vezető úton sok minden előfordulhat. Akkor tudunk tartós eredményt elérni, ha a felmerülő nehézségek esetén sem adjuk fel a dolgot. Hiszen a sikerhez, a cél eléréséhez sok út vezet, és számtalan akadályba is ütközünk, sokszor bizony magas kockázatot is vállalunk. Mégis, ha vállaljuk a döntéseinkért a felelősséget; ha nem másokban keressük a hibát; ha saját hibáinkból is tanulva továbblépünk, akkor célunkat bizton elérjük majd. És ekkor valóban úgy érezhetjük, hogy mellénk szegődik a szerencse is."
 

 

Megjelenik hagyományos (2016) és e-book formában; megjelenés ideje: 2015 ősze

A KONYV ELŐZETES MEGRENDELÉSE

Feliratkozás Hírlevélre, ajándék ÖN-TUDAT-osítás E-book-kal:

 

E-book kis kép

Kérem az E-book-ot is - így iratkozom fel a hírlevélre!

vagy anélkül:

Feliratkozom a hírlevélre!

Elérhetőség:

sutomaria kukac eromerito pont hu

+ 36 70 314 11 92

Legyen hírlevél: