6. részlet

Részlet Sütő Mária: Erőmerítő történetek c. könyvéből

Nehéz időszakon van túl. Utolsó egy éve a mélyrepülés mintapéldája volt. Három nyelven beszél, remek munkatapasztalatai vannak. A vendéglátás a kisujjában. A szervezés a lételeme. Pontos, alapos, ügyfélorientált, hatékony. Munkatempója vetekszik a leggyorsabb gépíróéval vagy rögzítőjével, munkája magas színvonalú, hisz átlátja az internetes programok használatát. Saját kedvére olyan honlapokat talál meg, olyat programokat alkalmaz, alakít ki, ami sokak számára több hónapos hosszú tanulást és még annál is több bosszankodást jelentene. Ő azonban villámgyorsan megteszi, kialakítja, letárgyalja, megszervezi, és észre sem veszi, hogy egyvégtében 16-18 órát húz le egyvégtében. Mert élvezi. Belefeledkezik. Örömmel és boldogan kutat, új dolgokat hoz létre. Tombol, táncol, amikor sikerül. Számára ez természetes és észre sem veszi, hány embernek ad fórumot, lehetőséget, kikapcsolódást, tanácsokat, és még hosszan sorolnám, mi mindent.

Ő azonban – magányában és elhagyatottságában, – a mély depresszióba zuhan. Az önmarcangolás szokása jó ideje rátelepedett, és nem engedi ebből a ketrecből kilépni. Munkáltatók kapva-kapnának érte, hiszen lendületes, rengeteg szakmai tapasztalattal rendelkezik, csinos, elegáns, megfelelően öltözködéssel, van stílusa, nyelvtudása szinkrontolmács szintű. A belülről áradó, önmagát leértékelő gondolatok azonban kifelé sugározva lehetetlenné teszik számára, hogy eredményesen pályázzon egy állásra. És a spirál egyre lejjebb viszi. Fiatal, többdiplomás, kemény tapasztalatokban gazdag, megfelelő céget mégis nehezen találó, és a munkanélküliek sorsát osztja magára. Kiszámítja, hány hónapig tud némi bevételt felmutatni segély címén. Utána kilátástalannak ítéli a jövőjét… ha gondol rá. De nem mer.
 
Ebben a helyzetben hallgatja meg egyik barátja tanácsát: most van szüksége rám. Erre a programra. Hiába fizetésképtelen, vagy alkalmatlan arra, hogy bevállaljon ilyen nagy tételt, hisz nincs alap, nincs háttér, ami biztosítaná számára, hogy előre, kedvezményesen vagy bármi módon megoldja, kifizesse a tanfolyamot.
 Félelem vagy bátorság?
Aztán időt nyer. Egy barátja meghívja külföldre. Így két hetet el tud tölteni egy olyan országban, ahol még nem járt. Kissé alkalmazkodva a szűkösebb lehetőségekhez, alapproblémájától fizikailag is eltávolodva, meghozza döntését. Belevág a tréningbe.
 

 

Megjelenik hagyományos (2016) és e-book formában; megjelenés ideje: 2015 ősze

A KONYV ELŐZETES MEGRENDELÉSE

Feliratkozás Hírlevélre, ajándék ÖN-TUDAT-osítás E-book-kal:

E-book kis kép

Kérem az E-book-ot is - így iratkozom fel a hírlevélre!

vagy anélkül:

Feliratkozom a hírlevélre!

Elérhetőség:

sutomaria kukac eromerito pont hu

+ 36 70 314 11 92

 

Legyen hírlevél: