ERŐmerítő® Shiatsu masszázs

A Shiatsu (ejtsd: siacu) japán szó, jelentése ujjnyomás.

Átalakítós képem 4 törpe

 
 
E masszázsnál leggyakrabban az ujjnyomást használják, hasonlóan az akupresszúrához. A Shiatsu felhasználja az akupunktúra, a jóga, a manuálterápia és a masszás elemeit, gyakorlatait, tudását. Így válhatott a 20. század egyik leghatékonyabb masszázsává.
Holisztikus szemléletű: a teljes embert kezeli, a lábujjaktól a fejtetőig.
 
Az energiapályák mentén enyhe, ám mélyreható nyomással – speciális, a Shiatsu-ra jellemző kezelési móddal – élénkíti  az energiaáramlást és ezáltal testi-lelki harmóniát teremt, erősíti a szervezet öngyógyító mechanizmusait és támogatja a belső megerősödés folyamatát.
 
A folyamatban része van/lehet az ún. Kembikinek, ami a hát masszázsa, közvetlenül bőrön. A Kembiki egy különleges gyógynövényekkel elegyített, finom, nagyon könnyen beszívódó és illatos olaj segítségével zajlik.
A masszázs – hasonlóan a Thai és a Yumeiho masszázshoz – ruhában zajlik: kényelmes póló, pamut nadrág, zokni. A folyamat biztosítja a teljes elengedettséget, lazulást, és a stressz elengedésével, feloldódásával jár együtt.
 
Haladó szinten az erősebb nyomások kivitelezéséhez a tenyereket, a könyököt, a térdet és a talpat is felhasznál(hat)ják. Ezenkívül fontos szerepet kapnak a különböző nyújtó fogások is, hasonlóan a jógához.
 
A rövid program 1 órás. A teljes Shiatsu kezelés 1,5 óráig tart, esetenként ennél hosszabb is lehet (2-3 óra is), a beiktatott Kembiki és egyéb területre koncentráló kezelésekkel.
 
A Shiatsu hatásai között említik:
 
·       Energiastimulálás és az energiablokádok feloldása.
·       A csontok és izomzat panaszainak enyhülése.
·       Hátfájás, különféle görcsök, váll- nyaki problémák, görcsös fejfájás és derék­fájás panaszainak jelentős javulása, elmúlása.
·       A közérzet egyértelmű és pozitív javulása. A Shiatsu közelebb viszi lényének mélyebb megértéséhez.
 
Visszajelzések a kezelésekről:

Hihetetlen ez a mélyülés, amit nálad megtapasztalok. Minden tagom könnyűvé válik, s fizikai érzetem eltűnik... és valami mélységbe, nyugalomba megérkezem. A lelkem olyan csendet tapasztal, amit mindig újra és újra vágyok. Ezért jövök, amikor csak tudok. Köszönöm neked!

 

2018 március              

Szilvi

Két napja voltam nálad masszázson. Aznap csodás volt! :-)
De nem csak aznap, hanem tegnap és még ma is érzem a hatását! Könnyebb vagyok, légies.
Jól vagyok! Kell-e ennél több? :-D
2017. október 23.                     N.

Hihetetlen nyugalom és béke lesz a masszázsod nyomán bennem. Már az első percek feloldanak. s aztán egyre csak mélyülök. Eltűnik a külvilág, belül vagyok és ringatózom. Ringat a finom érintésed, a kezedből áradó gondoskodó szeretet, és felold bennem minden összecsomósodott dolgot, izmot. Új emberként kelek ki a kezeid alól. Rendben lesz a világ is körülöttem. Köszönöm neked!
2013. május 19.                     Erika

Anma masszázs

Varázsolsz, amikor masszírozol. Ott van benned és körülötted, aztán néhány perc alatt bennem is megteremted a nyugalmat - hiszen ezt árasztod. És ez engem is átjár. Az érintésed, a simításod, könnyű légies gyöngédség, ami pillanatok alatt elvarázsol. Ilyenkor leteszek egy csomó terhet, amit nem is értek.. miért cipeltem: És milyen jó, hogy már nem viszem tovább. Szabad a hátam, könnyű vagyok. Hát ezért szeretek hozzád járni!
2013. január                          Köszönöm, Kati.
Az érintésedben ott a szeretet. Azért szeretek hozzád járni, mert nem törsz össze, mint azt sajnos máshol megtapasztaltam.
Te feloldasz, összeraksz, békét teremtesz bennem.

2012. december                    Köszönöm: Márta

 

„A gyógyulás élménye mellett:
 
·       az ellazulást, a csendet, az elevenséget, figyelmességet és elengedettséget;
·       az érintés által létesülő kapcsolat, védettség érzését nyújtja.
 
A Shiatsuval kapcsolatban - sokszor említik a meditációt, a nyitottságot, a rendezettséget, a befelé irányuló figyelmet, a megértést, a fejlődést és - nem utolsó sorban - az élvezetet, a kellemesség érzetét.”
 
Részlet Ilona Daiker: Shiatsu könyvéből
 
Egy film, amely az Egy S Ég Központ Egészségnapjának résztvevőiről, masszázsairól szól, benne láthatod a Shiatsu-masszázst és engem is. (A masszázsomban természetesen a hátadon, bőrödön is kapsz masszázst!)
A program: 2014. október 11-én 14-18 óráig volt.
 
 
Visszatekintés, részlet a Shiatsu történetéből
 

A XVIII. századig tanulmányozták hatását. Akkor egy békés időszak lévén az akkor anma masszázs elvesztette gyógyító funkcióját (és a lelki és szexuális gyönyör elérésének eszközévé vált). A II. világháborút megelőző időszakban a vakok fő tevékenységévé vált. Ezt követően be akarták tiltani (Japán amerikai megszállása alatt), fontolóra vették a betiltását, de Helen Kellerhez fordultak közbenjárásért.

Helen Keller amerikai írónő és pedagógus (aki betegség következtében elvesztette látását és hallását) volt, s később írásából tévés dráma született, majd színdarab lett belőle (A csodák Annája). A főszereplő, Anne Bancroft Oscar díjat kapott.

Aki harcba szállt több fontos társadalmi reform érdekében. A vakok felhívása s az ő közbenjárására megmaradhatott a masszázs. 

„A siacu szíve olyan, mint az
őszinte anyai szeretet..."
Tokujiro Namikoshi
Shizuto Masunaga dolgozott ki egy személyes zen shiatsu-t a XX. sz. vége felé. Később Namikoshi megismerve az anma és a nyugati masszázst, édesanyját gyógyítva fedezte fel a mellékvesékre gyakorolt hatását, amint az kortizont kezdett termelni és elkezdte gyógyítani édesanyja reumatikus betegségét. Így terjedt ki ez a masssázs nem csak a meridiánokra, hanem a test csont és izomrendszerére is.
A fő meridiánok, - melyek a belső szervekről kapták nevüket - nem csak a csi energia révén éltetnek, melyet a külvilágból vesz fel a test, hanem a külső forrásból származó táplálkozás és az érzelmi ingerek révén, melyek kielégítik a lelket. Ez is fontos követelménye az életben maradásnak.
 
A külső táplálkozás fő forrása a táplálék.
A Sárga Császár könyvéből származó információk szerint az ételek rendszertelen fogyasztása, illetve a túlságosan bő vagy zsíros táplálkozás is betegség forrásává válhat. Ilyen formán az ételeket is osztályozták az alábbiak szerint.
HIDEG - FRISS - SEMLEGES - LANGYOS - MELEG ételek.
     íz               szerv
savanyú            máj
keserű              szív
édes                 lép
csípős               tüdő
sós                   vese
Mindezt összefüggésbe hozták az energiahiánnyal és ekkor a megfelelő ízt hiányoljuk. Így az étkezéssel is tudjuk támogatni a szerv egyensúlyát, végső soron pedig a test egészségét is.
 
E komplex rendszer vezet a kínai kultúrából ismert Öt elem tanához, és a jin-jang egyensúlyhoz.
 Shiatsu japán jele
 
Az összes meridián közül a szív és a vékonybél meridiánhoz kötődik leginkább a csi  lelki aspektusa. Ezek jelentik a fizikai és az égi testek közötti összekötőkapcsokat (vagyis kapcsolatunkat a világegyetemmel). Élettani síkon pedig a szív tulajdonságait vérünk piros színe szimbolizálja. A hólyag, a vese, a szív mestere, a hármas melegítő - máj, epehólyag  pedig a csi környezetből történő felvételért felelős. Lényegében ezek a környezetből felvett energiáért és annak tisztításáért felelősek.
 
A megtisztult energia pedig tisztítja és védi a szervezetet.
Lényegében így működik - röviden  a tisztító, feltöltő, energetizáló folyamat.
 
Mégis a lényegről elkanyarodtam. Mert ez a fizikai megvalósulás folyamata. Számomra ugyanakkor a lelki, a belső tisztulási folyamatok, lelki érzelmi feldolgozások kerülnek előtérbe. Hiszen a hétköznapokban megélt érzelmek, konfliktusok, feszültségek keltette gondolatok révén kerül a fizikai blokk, a csi energia útjába s lesz/lehet belőle - hosszú távon - betegség. 
 
Ezt tudjuk megelőzni, ideje korán felismerni és megóvni a testet a hosszú távú elakadástól. Így tudjuk a testi tüneteket is feloldani és a szabadságot újra visszaadni neki.
 

Még egy CIKK a témáról: http://eromerito.hu/blog/nyar-ajandeka

Jelenleg csak a barátaim rendelkezésére tudok állni. Köszönöm megértésed. _/\_