ERŐmerítő nézni és olvasnivalók

ERŐmerítő gondolatok, olvasnivalók és filmek

Ebben a menüpontban olyan gondolatok, idézetek, saját írások is fellelhetők lesznek, amelyek alkalmasak arra, hogy a pillanatnyi rosszkedvet elűzzék, felderítsenek vagy csak gondolkozásra serkentsenek.

A nem titkolt célom, hogy le tudjuk tenni a hétköznapok terhét, egy pillanatra vagy percekre ki tudjunk kapcsolni és lehetőség szerint újult erővel induljunk utunkon tovább.

Ehhez szeretném mellékelni az egy perces meditációt (is) tanító filmet, ami ma már lehetséges! Köszönet a kitalálónak és a szellemes, hasznos film megvalósítójának.

Lejjebb pedig jó néhány szívderítő+erőmerítő olvasnivaló és néznivaló film található még.

 

Cím: 
Hogyan meditáljunk egy pillanat alatt


Ha nagyon zizzegsz, pörögsz, nem tudsz lecsendesedni, nem érted, hogyan lehet épp most megállni? - mert csinálni, tenni, haladni KELL, és 'nincs idő' megállni; nem lehet tanulni, mert cselekedni kell, azonnal; nincs idő átgondolni, szervezni, tervezni...; ...no és persze ilyenkor végképp nem lehet meditálni.
 

Yogin - Jógi

Yogin is a short animation telling the story of a young yogi challenging an old master to a yoga battle. The egotistical challenger thinks he has what is necessary to take on the master however he fails to realize there is more to yoga then physical postures.

A Jógi egy rövid animációs film, amelyben egy fiatal jógi kihív egy régi mestert "jóga csatára". Az egoista kihívó azt hiszi, hogy neki mindene meg van, ami ahhoz szükséges, hogy mester legyen. És nem veszi észre, hogy a jógázni több, mint pusztán fizikai testtartásokat gyakorolni.

Érvényesítés

16:23

"A mosoly egy olyan görbe, amely mindent kiegyenesít." Ez egy tanulságos rövidfilm a mosoly erejéről. Az eredeti angol változatot a magyar feliratos változat feltöltésekor már 5 millióan látták. Nem meglepő.
Dare című filmet is ajánlom (Merj változtatni/Nézz szembe)
 

Bevezetőnek néhány mosolyra fakasztó - ez éppen ismeretlen forrásból:

"Áruházból kitiltva :-)

Miután nyugdíjba vonultam, feleségem ragaszkodik hozzá, hogy vásárlásainál elkísérjem a CORA-ba. Sajnos, a legtöbb férfihez hasonlóan a vásárlás engem halálra untat. Ezért legszívesebben gyorsan végeznék, de a feleségem - a legtöbb nőhöz hasonlóan -, imád össze-vissza csellengeni a polcok között. Tegnapi nap folyamán feleségem kapott egy levelet a CORA vezetőségétől, a következő tartalommal:

 Tisztelt asszonyom! Az elmúlt hat hónap folyamán az Ön férje elég sok kellemetlenséget okozott cégünknek, amit tovább nem vagyunk hajlandók tolerálni, ezért úgy határoztunk, hogy az Ön férjét "persona non gratanak" nyilvánítjuk, és áruházunkból kitiltjuk.

Megértése elnyerése végett az alábbiakban felsorakoztatjuk férje videó felvételekkel bizonyítható tetteit.

Június 15. Leemelt a polcról 12 doboz óvszert, amiket egyenként a gyanútlan vásárlók bevásárló kocsijába dobott.

Július 8. Az ajándék osztályon található összes csörgőórát 5 perces időközökkel beállította csörgésre.

Július 29. Leemelt egy nagy flakon ketchup-ot, aminek tartalmát a padlóra csöpögtette egészen a női vécéig.

Augusztus 7. Odament egy eladóhoz és komoly, hivatalos hangon közölte vele, hogy vészhelyzet van az állateledel osztályon, kód 3 lépett életbe, azonnal menjen oda és járjon el az előírásoknak megfelelően. Az alkalmazott ennek megfelelően járt el, ami hatalmas pánikba torkolt.

Augusztus 28. Elemelt egy „Vigyázz, nedves padló!” táblát és elhelyezte a szőnyegosztályon.

Szeptember 15: A sportosztályon felállított egy sátrat, és az arra járó gyerekeknek azt mondta, aki hoz párnát és pokrócot az otthon részlegből, azt beengedi a sátorba. A felhívásra 23 gyerek reagált pozitívan.

Szeptember 23: Az egyik eladó megkérdezte tőle, hogy segíthetne-e valamiben, amire a férje elkezdett üvöltözni, hogy miért nem hagyják békén.

Október 4: Az egyik biztonsági kamerába benézett, mintha tükör lenne, közben az orrát piszkálta és a kiszedett eredményt bemutatta a kamerának

Október 10: A sportosztályon felvett egy vadászfegyvert, majd fenyegető hangon megkérdezte az eladót, hogy hol vásárolhatna idegnyugtató gyógyszert.

November 3: A gépkocsi osztályon különböző tölcséreket kipróbált magán Madonna stílusban, amit az arra járóknak bemutatott.

November 18: Bebújt a konfekciós ruhákat tartó állványba, és amikor valaki elhúzta a ruhákat, rávisított „engem válassz, engem válassz!”

November 21: A hangos bemondó hangjára embrió pózt vett fel a szőnyegen és azt visította: „Már megint ezek a szörnyű hangok.”

November 24: Bement egy próbafülkébe, várt két percet, majd elkiáltotta magát. „Úristen, itt nincs wc papír!!!!!!!!!" Az egyik eladónő elájult.

Kérjük szíves megértését!"

Ha nagyon neki vagy keseredve - No arms, no legs, no worries2

 
 
Nick Vujicic


Nickről annyit érdemes tudni, hogy Ausztráliában született teljesen egészségesen - csak épp kezek és lábak nélkül. A combjából csupán két kis ujjacska nő ki, amiknek köszönhetően Nick megtanult írni és gépelni. A szerb bevándorlók első gyermekeként napvilágot látott kisfiút természetesen rengeteget csúfolták kiskorában, hiszen nagyon más volt, mint a többiek. Egy ideig még normális iskolába sem járhatott az állapota miatt, noha felfogása kitűnő, sőt: kimondottan intelligens, jóagyú gyerek volt, aki kevés tanulással is kiváló jegyeket szerzett. 

Bár elsőre nehéz elképzelni, hogyan, Nick mégis teljes életet él: úszik, csúszdázik, sportol, dolgozik, és van egy csodaszép felesége, akivel nagyon szeretik egymást, hamarosan gyerekeket is szeretnének. "Eleinte szomorú voltam, hogy nincsenek kezeim, amelyekkel megsimogathatnám a feleségemet, megfoghatnám a kezét. De aztán rájöttem, hogy megérinthetem a szívét, ugyanúgy, mint bárki más. És így mindketten boldogok vagyunk..."

 

Hosszabb filmje:

 

 

 

 

Amikor egy remek edző támogat! 4:55

Jim Carrey új élete

11:14

Feldmár András: Van élet a halál előtt?

1:53:31

David R. Hawkins - Viseld úgy a világot, mint egy könnyű ruhát

4:00

Mit tennél, ha nem számítana a pénz?

3:08

Miért énekel a fülemüle?

 

Csendben maradni, avagy az erőfeszítés nélküli Csend (Megkülönböztetés)

4:59    Szatszang Moojival

~ ♦ ~

 

Ezen túl válaszd a többi menüpontot vagy ezeket a linkeket:

(Ezek még {a képek} újrafeltöltés alatt vannak:  http://www.eromerito.hu/olvasnivalok1    vagy

http://www.eromerito.hu/olvasnivalok/olvasnivalok2 - köszönöm a türelmet! )

http://www.eromerito.hu/content/olvasnivalok3 vagy

http://eromerito.hu/olvasnivalok/hallgatnivalok     vagy

http://www.eromerito.hu/olvasnivalok/cikkek

Örülök, hogy itt időzöl! :-)))