10. részlet

Részlet Sütő Mária: Erőmerítő történetek c. könyvéből

"Tavaly történt, egy hirtelen gondolattól vezérelve egy szomszédomat, - szintén két udvarias megszokott kérdéskör után - meghívtam egy capuccinóra hozzám. Érdekes, mély, tartalmas beszélgetés kerekedett belőle. 25 éve egy házban lakunk. A napi vagy inkább heti, havi találkozásaink során csak egy rövid érdeklődésre futotta...
S most már, az első capuccinó óta, egészen más lett a kapcsolatunk. Rálátunk egymás életére… megértve tekintünk a másik sorsára és meglátva olykor a párhuzamot, még segíteni is tudjuk egymást. Munkalehetőség, sok alkalom a gondolatcserére, közvetlen kapcsolat és sok más indult el kettőnk találkozásából. És hová tud majd még fejlődni?!
Tudunk beszélgetni arról, mi is szükséges napjainkban a boldogsághoz. A megfeszített munka mellett adódik alkalom az odafigyelésre, két kedves pillantás között meglátjuk a másikban rejtező, szavak építette falakat, és az érdeklődő figyelem után szinte látjuk a leomlásukat."
 Berlini fal leomlása 25 év után - forrás: Népszava
"Saját életemben tapasztalom, hogy finomabbá teszi az érzékelésemet. Jobban látom a másikat, megértem a mozdulatait, és tettei tükrében másként értem az életét is. Saját türelmetlenségem tanít arra, hogy hol van bennem az el nem fogadás a másik iránt, vagy éppen önmagam iránt. Hogy a bennem lévő változás elleni tiltakozás kivetül a másikra, a környezetemben élőkre. És amennyire közelítek másokhoz, annyival lépek közelebb önmagamhoz is. Ahogy megadom önmagamnak a lehetőséget a másik megértésére, úgy válik társas kommunikációm egyre finomabbá, eredményesebbé.

Minden megnyilvánulásunkkal hatunk a környezetünkben élőkre. Mi lenne, ha kevesebb negatív nyomot hagynánk a másikban? Mi lenne, ha értő módon tudnánk a másikra figyelni? És mi magunk indítanánk el olyan gesztusokat, amelyek nem kisebbítenek meg minket, ám a másiknak jóleső örömet okoznak."

 Berlini fal leomlása 25 év után - forrás: Népszava

Leomlanak a falak...
(Berlini fal leomlása 25 év után - forrás: Népszava)

Következő részlet: http://eromerito.hu/content/11-reszlet

Megjelenik hagyományos (2016) és e-book formában; megjelenés ideje: 2015 ősze

A KONYV ELŐZETES MEGRENDELÉSE

Feliratkozás Hírlevélre, ajándék ÖN-TUDAT-osítás E-book-kal:

 

E-book kis kép

Kérem az E-book-ot is - így iratkozom fel a hírlevélre!

vagy anélkül:

Feliratkozom a hírlevélre!

Elérhetőség:

sutomaria kukac eromerito pont hu

+ 36 70 314 11 92

Legyen hírlevél: