15. részlet

Részlet Sütő Mária: Erőmerítő történetek c. könyvéből
 
"Érkezett egy meghívó. Olyan embertől, akitől általában nem szokott érkezni. Valami miatt éreztem, mennem kell. Különös furcsa szavak, olyan összetételek, amelyeket nem is értek… mégis azt éreztem, ott a helyem. A módszerről máskor írok, mert nem az a lényeg, hanem a jelenség. 
 
Akit aztán volt alkalmam ezen az új bemutatón megismerni, tiszta szándékú ember. Remek a módszer, amit idehozott nekünk. Őszinte, tiszta szívvel csinálja, teszi a dolgát. Biztos vagyok benne, hogy sokak számára nyújt megoldást a jövőben. Mégis egy mozzanat kiemelkedett a forgatagból számomra. Azt tapasztaltam, hogy nagyon határozottan és olykor elutasítóan nyilatkozott más módszerekről. Lehet, hogy más módszerek nem mindenhatóak, vagy nem olyan teljesek, mint az általa hozott új technika.
Magam tapasztalom, nem mindenkinek alkalmas egyetlen módszer. Sokszor függ az érintett fejlettségétől, nyitottságától, befogadási készségétől, ami nem biztos, hogy tudatos. Azaz, amilyen szinten van, olyan szinten tud befogadni. Van, amikor hat rá egy dolog, egy módszer és van, amikor nem. 
 
Pont így van ez a jógával is.
 Veszprém 2013
 
Mondhatnám így is, a magam „konyhanyelvén” kétféle ember van: aki már jógázik, és aki majd csak fog. A megközelítés humoros, ugyanakkor nagyon is kizárólagos ítéletként hangzik. Miközben nagyon tudom, hogy nem lehet ilyen egyoldalúan szemlélni a kérdést.
 
Tudom, megélem, és sokszor látom, mennyire szüksége lenne valakinek mozgásra. Figyelem az embereket, mozgásukat, tartásukat – szinte a testükre van írva, mennyi terhet cipelnek. Egyéni fejlődésük érdekében sokszor ezért éppen a jógára lenne szükségük. De nem hajlanak felé, mert nincs ott még az ideje számukra. Ma már tudom, hogy a reklám, a szórólap mit sem ér. Ezek azoknál találnak célba, akik éppen abban az érzékenységi pillanatban vannak, amikor arra nyitottá válnak. Olyankor szerencsés a találkozás. Mondhatnánk „véletlen”, ami tudjuk nincsen.
 
Ahogy a keleti bölcsesség mondja: amikor a tanítvány megérik rá, megérkezik a guru. Ha éppen hozzám jön jógára, akkor örülök, hisz egymásra találtunk ezen a területen. A másik oldala ennek: amikor megérett a tanító, megérkeznek a tanítványok. Ezt is halljuk idézni.
 
Tiszteletben tartok más műfajokat. Adott esetben küldök is máshoz embereket, akiről tudom, hogy hasonló elvekkel segíti a hozzáfordulókat. Csak más módszerrel. Hisz eredményesnek tartom a módszerét, megközelítését. Pedig esetleg még nem is találkoztam vele.
 Tisztelet 2.
 
 
Van így távoli pszichológus, családállító terapeuta, pszichiáter, kineziológus, csontkovács, masszőr és még sorolhatnám, milyen típusú szakember ismerősöm. Hálával tudok rájuk gondolni, mert remek emberek. Érdekes módon sok hasonló visszajelzés érkezik tőlük hozzám. Olyan, mintha az éteren át összebólintanánk. Tiszteletből, hálával. Jó érzés számomra. Mert hat, átjön, ismeretlenül is. Szeretek hálás lenni. Nagyon jó érzés."
 Tisztelet 1.

 

Részlet Sütő Mária: Erőmerítő történetek c. könyvéből

Következő részlethttp://eromerito.hu/content/16-reszlet

Megjelenik hagyományos (2016) és e-book formában; megjelenés ideje: 2015 ősze

A KONYV ELŐZETES MEGRENDELÉSE

Feliratkozás Hírlevélre, ajándék ÖN-TUDAT-osítás E-book-kal:

E-book kis kép

 

Kérem az E-book-ot is - így iratkozom fel a hírlevélre!

vagy anélkül:

Feliratkozom a hírlevélre!

Elérhetőség:

eromerito kukac digikabel pont hu

+ 36 70 314 11 92

 

Legyen hírlevél: