7. részlet

Részlet Sütő Mária: Erőmerítő történetek c. könyvéből

"Messzire utazom. Újdonság, kuriózum ez az életemben. Nagy távolság, idegen terület, nyelv, és annyi minden más. Bennem van tehát az ok. Tudom. Még küzdök vele.

Már nem lehetett halogatni. Még hezitálok – de már meg van a repjegy! Nagy döntés és nagy lélegzet kellett hozzá. S ha meg is volt a döntés, – másoknak oly természetes ez, nekem miért nem? –, mégis megint halogatom, hogy nekikezdjek a többinek.
Belső munka, töprengés, hosszú idő, míg végre feltárul előttem, felismerem: Hiszen félek! Félek az ismeretlentől, a messzitől, az idegentől. Azt gondoltam magamról, nyitott vagyok, befogadó, bátor. És tessék, most szembesülök magammal, hogy mégsem."
 
"...e két történet. Már az elsőnél éreztem, mintha segítő erő gördítené előre a folyamatot. Mintha láthatatlan segítőm mögöttem állna, érzem támogatását, egyengeti előttem az utat. Ilyen gyorsan ritkán működnek a dolgok. Kétségek voltak bennem. Jó lesz ez? Akarom? Igazán ez kell nekem? Van annyi erőm, hogy meg tudom csinálni? És lelkem mélyén a kételkedés: vajon képes vagyok-e rá.
 Út
Tudom, hogy egyetlen dolog kellett hozzá: az, hogy döntsek. S ez hozta magával a megoldást, a lépések sorozatát. Ismerem a célt, hova akarok eljutni. Nincs már visszatartó erő, bizonytalankodás. A kétségek eltűntek. Hozza az élet a bizonyítékokat: jó úton vagyok, mennem kell. Ma már biztos vagyok benne, hogy dolgom van ott."
 
 
 

Megjelenik hagyományos (2016) és e-book formában; megjelenés ideje: 2015 ősze

A KONYV ELŐZETES MEGRENDELÉSE

Feliratkozás Hírlevélre, ajándék ÖN-TUDAT-osítás E-book-kal:

E-book kis kép

Kérem az E-book-ot is - így iratkozom fel a hírlevélre!

vagy anélkül:

Feliratkozom a hírlevélre!

Elérhetőség:

sutomaria kukac eromerito pont hu

+ 36 70 314 11 92

 

 

Legyen hírlevél: