Csodák tanítása - válogatás

Csodák tanítása - válogatás

A csodák tanítása

Ez a kurzus a csodák tanítása. Mindenkinek kötelező elvégezni. Csak azt választhatod meg, hogy mikor kerítesz sort erre. A szabad akarat nem azt jelenti, hogy te szabod meg a tantervet. Csupán azt, hogy megválaszthatod, melyik tantárggyal akarsz foglalkozni. E tanítás célja nem az, hogy megtanítson a szeretet értelmére, mert ez túlmutat mindazon, amit tanítani lehet. Ám célul tűzte ki, hogy eltávolítsa mindazt, ami akadályozza, hogy tudatára ébredj a szeretet jelenlétének, amely a te természetes örökséged. A szeretet ellentéte a félelem, de ami mindent magában foglal, annak nem létezhet ellentéte.
T/B. 1:1-8

A csodák tanítása könnyedén

Alan Cohen: A csodák tanítása könnyedén

32. old

A múltat csak akkor engedheted el, ha feladod a különleges kapcsolatot. Mert a különleges kapcsolat nem más, mint a múlt újrajátszására és megváltoztatására tett kísérlet. A különleges kapcsolatban mindig megjelennek a képzelt megaláztatások, a felidézett fájdalmak, a múltbeli csalódások, az érzékelt igazságtalanságok és kisemmiztetések, és így e kapcsolat által sérült önbecsülésedet igyekszel helyreállítani. A múlt nélkül ugyan milyen alapon választanál magadnak különleges társat? Minden efféle döntést egy olyan múltbeli "gonosz" dolog miatt hozol meg, amelyhez továbbra is ragaszkodsz, és amelyet valaki másnak kell jóvátennie.
A csodák tanítása T/16. VII. 1:1-5.

Ma megpróbáljuk megérezni, hogy az öröm a feladatunk. Ha szomorú vagy, a feladatod beteljesítetlen, így veled együtt az egész világ nélkülözi az örömöt.

(A csodák tanítása, 100.leckéből - Sarkadi Kriszta fordítása)

A betegség nem más, mint egy módszer annak megmutatására, hogy nem vagy sérthetetlen. A betegség esendőséged, sérülékenységed mellett tesz tanúbizonyságot, és amellett, hogy égető szükséged van a külső útmutatásra. Az ego elsősorban a betegség segítségével igyekszik meggyőzni arról, hogy az ő útmutatására van szükséged, és folyton új "recepteket" ír fel számodra, hogy elkerülhesd a katasztrofális végkimenetelt. (...)
Az egészség abból fakad, ha felhagysz azon törekvéseddel, hogy szeretet nélkül használd a testet. Az egészség a kezdete annak az útnak, amely során az életet ismerő egyetlen Tanító útmutatása mellett helyesen értelmezed az életet - mivel e tanító mindig az Élet mellett emel szót.

A csodák tanítása T/8. VIII. 6:1-4., 9:9-10.

Boldogságom és feladatom egyek egymással.
(...) Boldogságomat az jelenti, ha betöltöm feladatomat, mivel e két dolog egyazon Forrásból ered. Ha rá akarok lelni a boldogságra, meg kell tanulnom felismerni, hogy mi tesz boldoggá.

A csodák tanítása M/83. lecke 3. (66): 1, 4.

A tudatosság állapota mindig cselekvést idéz elő, bár nem ihlet cselekvésre. Szabadon megválaszthatod, miben hiszel, cselekedeteid pedig mindig a hitedről tesznek tanúbizonyságot.

Csodák tanítása T/1. II. 8-9.

 

Legyen hírlevél: