Teremts pénzt!

Annyi embernél látom, hogy gondot okoz - a hiánya. Sokszor magam is megélem, amikor a hiány lép elő, régi rögzülésből, félelemből.

Miközben tanítom, hogy az igazi célok, saját utad és motivációd az igazi teremtő erők. Amikor valamit úgy teszel, hogy belefeledkezel, függetlenül attól, hogy kapsz-e érte pénzt vagy sem? Csak élvezed és elmúlik az időérzéked, érzékelésed. Már nincs semmi körülötted, csak a jó érzés, hogy teszed, amit szeretsz!

És ez bármi lehet, a munkád, a hobbid, alkotás vagy egy egyszerű tevékenység.

...és hogy van, ...mondom: VAN pénz elég.

Kívánom, hogy egyre több áldás, szeretet és elégedettség kísérje napjaidat! Hogy magad is megtapasztald, hogy

VAN bőség, van lehetőség és van pénz.

A szívedből indul és ahogy árad, árasztod magadból, úgy érkezik vissza hozzád mindaz a jó és szépség, szerelem és szeretet.

Hogy minél inkább ebbe az igazi - teremtő - állapotba jussunk és ezt elérhessük, álljon itt néhány remek gondolat, amelyek igazán hozzásegítenek, felébresztik a már bennünk lévő tudást.

Hála és köszönet a szerzőknek, mert igazi, csodálatos remekművet alkottak! 

Sanaya Roman – Duane Packer: Teremts pénzt!
A bőség enciklopédiája

 

 

Byron Katie: A pénz ártatlan - Money causes conflicts

Álljon itt egy remek videó Byron Katie-től a pénz témában. Remek levezetés és gondolatok a megoldás felé, ha úgy érzed, a pénzzel van problémád. Ezután rájössz, hogy talán mégsem. Érdemes ezt a 6 percet befektetned!

6:44

A videóban szereplő fiatalember azt hiszi, hogy a szülei a pénz miatt veszekedtek folyton, így levonta a következtetést: A pénz konfliktusokat okoz.

Bizalom

 

 
A bizalom megnyitja a szívedet, és hinni tudsz magadban és az univerzum bőségében. Tudod, hogy az univerzum szerető, barátságos és a legmagasabb javad elérését támogatja. a bizalom azt jelenti: tudod, hogy része vagy a teremtés folyamatának, és hiszel abban, hogy képes vagy magadhoz vonzani, amit akarsz.
 
Az univerzum biztonságos, gazdag és barátságos
majdnem mindenki megtapasztalja a pénzzel kapcsolatos kétségeket: hogy elég lesz-e, hogy a meglévő pénz el fog fogyni, vagy hogy rendelkezik-e a cél eléréséhez szükséges képességekkel. Még azok is keresztül mennek ezeken a kétségeken, akik szerencsések voltak és nagyobb összeget nyertek, még azok az emberek is eltűnődnek azon, hogy vajon továbbra is áramlik-e ilyen módon a pénz, vagy el fog fogyni. Ne érezd rosszul magad, ha aggódsz a pénz miatt. változtasd meg az aggódás szokását, függetlenül attól, hogy mennyivel rendelkezel.
Sok ember elsősorban akkor gondolkodik a pénzről, amikor a meglévő pénzük összege problémaként jelentkezik. A pénzzel kapcsolatos kétség és aggódás, és az ezekre fordított idő mennyisége nincs összefüggésben azzal, hogy mennyi pénzt tudsz teremteni. ha elhatározod, hogy csak olyankor gondolkodsz a pénzről, amikor optimistának és békésnek érzed magad, akkor meggyorsíthatod a vágyott dolgok megteremtésének folyamatát.
Ha aggódsz a pénz miatt, akkor munkálkodj inkább a közérzeted javításán, ahelyett, hogy a pénzről gondolkodnál. Ne így tedd fel a kérdést: „Mennyi pénzre van ma szükségem?”, hanem inkább így: „Hogyan teremtek ma pénzt?”. Óriási különbség van az univerzumba kiküldött energiáidban, ha  a pénz teremtésére (bőségre) fókuszálsz a pénz szükséglete helyett; az első révén magnetikus lehetsz a pénzre, a másikkal nem.
Ha megtetted a megfelelőnek tűnő lépét, utána fókuszálj más dolgokra ehhez hasonlóan. például tedd fel ezt a kérdést: „Mit tehetnék most, hogy javítsam a közérzetemet?” Végezz olyan tevékenységeket, amelyek jó érzéseket váltanak ki belőled és felvidítanak, ezek ugyanis áthangolják az elmeállapotodat is és képes leszel sokkal pozitívabban gondolkodni a pénzügyeidről. Amikor jobban érzed magad, könnyebben meghallod a belső útmutatásodat és az új, teremtő ötleteket.
 
Azt várom, hogy a legjobb történjen – és az is történik
A bizalmat többféleképpen ki lehet fejezni: például, ha azt várod, hogy a legjobb történjen, ha hiszel abban, hogy meg tudod teremteni azt, amit akarsz, és ha tisztában vagy azzal, hogy mindezt megérdemled. Az is a bizalmadat fejez ki, ha hiszel valamiben, amikor a külső világ valami egészen mást tükröz. A bizalmadat mutatja az is, ha a bőségedről beszélsz, még akkor is, ha ez még nem látszik körülötted.
De nem elegendő csupán üldögélni és hinni. Mutasd ki a bizalmadat a belső útmutatásokból kiindulva, és cselekedj aszerint. A formák és az anyag világában a cselekvés a fizikai kapocs a vágyott dolgok megszerzéséhez. kifejlődhet a bizalmad azáltal, hogy ötleteidet elkezded megvalósítani, visszacsatolást kapsz, és látod az eredményeket. Minden alkalom, amikor kész vagy kockázatot vállalni, megnöveli a képességedet, hogy bízz és higgy magadban. Ez a különbség bizalom és remény között. a bizakodás: hinni valamiben és tudni, hogy el fog jönni, amit akarsz; a reménykedés: akarni valamit, de nem igazán hinni abban, hogy el fog jönni.
Tégy úgy, mintha meglenne a pénzed valamire, amit akarsz. Hányszor tartott vissza valaminek a megszerzésétől az a tudat, hogy nincs rá elég pénzed? Aztán amikor végül is a tiéd lett, valószínűleg rájöttél, hogy egész idő alatt a tiéd lehetett volna. Ha vágysz valamire, láss neki és és vizualizáld, majd pedig cselekedj. Gyakran előfordul majd, hogy kevesebb pénzbe kerül megszerezni, amire vágysz, mint gondoltad volna, vagy valami egészen váratlan módon kapod meg. Kezdj valamilyen cselekvésbe, hogy demonstráld az univerzumnak, hogy szándékodban áll megkapni, amit akarsz. Ez a cselekvés lehet, hogy nem az lesz, ami közvetlenül elhozza neked a pénzt vagy a tárgyat, de szándékod jelezni fogja az univerzumnak, hogy kezdjen el cselekedni.
.. A bizalom a kapocs a mentális világ és a fizikai világ között. Ez biztosítja a folytonosságot az alatt az idő alatt, ami az ötlet megfoganásától a fizikai síkon való megnyilvánulásáig eltelik. Ismerd fel, hogy álmaid a mentális síkon már valóságosak: csak a megfelelő időre várnak, hogy megjelenjenek fizikai valóságodban. Bízz a felsőbb énedben, hogy elhozza neked a megfelelő dolgokat a megfelelő időben.
 
Bízom örökké növekvő képességeimben, mellyel bőséget teremtek
 

Azt teheted, amit szeretsz

 
Különleges, egyedi ember vagy, és jelentős hozzájárulást kell nyújtanod a világ számára. Minden ember céllal születik. Oka van annak, hogy itt vagy; olyan szerepet kell játszanod, amelyet a bolygón senki más nem tud betölteni, csak te. Azért jöttél, hogy különleges dolgot végezz el – életed munkáját. Amikor ezt a munkát végzed, a magasabb ösvényedet követed, és az életed telistele lesz fokozódó örömmel, bőséggel és jó közérzettel.
 
Amikor azt teszem, amit szeretek, a pénz és a bőség szabadon áramlik hozzám
Életed munkájával könnyedén megteremeted a bőséget és a pénzt. Az a munka vagy tevékenység, ami az életed munkáját vagy valódi hivatásodat jelenti, olyasmi, amit szeretsz csinálni, és el tudod végezni időd és energiád megfelelő felhasználásával. Amikor szereted, amit csinálsz, élőnek, boldognak és elégedettnek érzed magad. Sugárzod az örömet, és sok jó dolgot vonzol magadhoz. Végezheted úgy pénzkereső munkádat, hogy nem szereted, de akkor több erőfeszítést igényel. Ha nem szereted azt, amit az időd és az energiád ráfordításával csinálsz, az visszaveti a bőség áramlását. Amikor szereted, amit csinálsz, a bőséget hoz, méghozzá könnyebben és erőfeszítésektől mentesen.
Gondoljak kertészre, aki óvja a teremését. A kertész, aki szereti a termését, bármikor, amikor szükséges, kimegy, hogy gyomláljon, metsszen és megművelje a talajt. Óvni fogja a növényeket, és felügyeli még a legkisebb részletet is. szeretettel fog figyelni minden növényt, mindent megtesz, ami tőle telik, hogy megadja nekik a szükséges lehetőségeket, hogy erősödjenek, növekedjenek, és gyümölcsöket hozzanak. Természetesen a termése szebb és gazdagabb lesz, mint azoké a kertészeké, akik nem szeretik a munkájukat, csak akkor gondozzák a növényeiket, amikor kell, és minimális figyelmet fordítanak a kertészkedésre. Mindegyik be fogja takarítania termést, de annak a kertésznek, aki szereti a nővényeit, bőségesebb termése lesz. Úgy fogja érezni, hogy a növényei növekedése is vidám és örömteli, míg a másik kertész azt fogja érezni, hogy kemény munkát és harcot igényel kevéske növény gondozása is.
 
Ha már azt teszed, amit szeretsz, amiért élsz, közvetlenül a következő részre léphetsz, melynek az a címe Van pénzem. Ha jobb munkát szeretnél kapni, jelentősebb munkát találni, iskolába járni, saját üzletet indítani, több élvezetes elfoglaltságot teremteni az életedben, vagy áttekinteni annak módjait, hogyan teheted életed munkáját hatékonyabbá, érdemes elolvasnod ezt a részt, és kitölteni a játékíveket. Bepillantást nyerhetsz abba, hogyan használd arra az energiádat, hogy könnyedén vonzz magadhoz munkát, karriert, vagy élvezetes tevékenységeket. Ha most nem érdekel életed munkájának felfedezése, dolgozhatsz egyszerűen a Valódi hivatásod szimbólumának energetizálása című gyakorlattal, és aztán folytathatod a következő résszel (Van pénzem). Valódi hivatásod szimbólumának energetizálása elindítja a számodra az ideális munka megteremtését, és az megérkezhet az életedbe a megfelelő időben.
 
Valódi hivatásod gyakorlása során azokat a kedvelt tevékenységeket végezd, , amelyek igénylik magasabb szintű készségeidet és tehetségedet. Ez a munka sok formát ölhet; egy adott munka képviselheti életed munkáját egyik alkalommal az életedben, egy másik munka pedig más alkalommal. Egy férfi életének munkája például az volt, hogy inspirálja az embereket, és kihozza belőlük a legjobbat. A munkahelyein, mint pincér, segédpincér, hivatalnok és áruházi eladó dolgozott: mindig vidáman bátorította az embereket, és segített nekik felfedezni az erősségeiket. Életének későbbi szakaszában írói karrierbe kezdett, és inspiráló könyveket írt arról, hogyan legyenek az emberek mindazzá, amivé lehetnének, és éljenek örömteli életet. Később kiadták a könyveit, és ösztönző előadásokat tartott. Minden munkájába – egyre magasabb szinten – belevitte a mások inspirálását, bár munkájának formája – és ezzel ő maga is – folyamatosan változott és fejlődött.
ERŐmerítő® kincsek
 
Az emberek értékelik és megbecsülik a munkámat 
 
Csak olyan munkahelyen dolgozz, ahol megbecsülnek. Ha olyan munkaadónál dolgozol, aki nem értékeli a munkádat, az lerombolja az önbecsülésedet. Mielőtt munkahelyet váltasz, kérdezd meg magadtól, hogy vajon elhiszed-e azt, hogy értékes ember vagy, és munkád fontos mások számára. Aztán vedd sorra, hogy mit tudsz a jelenlegi helyzetedről. Amikor megérted, mit kellene megtanulnod, akkor rájössz, hogy te magad, valamint a hiedelmeid hozták létre ezt a helyzetet. Akkor már képes leszel olyan munkát találni, amelyben megbecsülnek, valamint olyan munkaadót, aki sokkal többre értékel, és jól megfizet.
Ha még nincs olyan munkaadód, aki megbecsül téged, még lehet sok olyan ügyfeled, aki megteszi azt, azokról az emberekről nem is beszélve, akiknek munkád során jó szolgálatot teszel. Becsüld meg azt a jót, amit a munkád ad az embereknek, hiszen fontosabb, mint az a tény, hogy a cégednél nem fizetnek meg megfelelően. Fontos, hogy azok, akikkel a munkád során kapcsolatba kerülsz – ügyfelek, vásárlók, üzleti partnerek – valamilyen módon teljesebbé tudják tenni életüket a szolgálataid révén. Ha alulfizetett vagy, munkáddal embertársaid, és a világot sem teszed vele szebbé, akkor eljött az idő arra, hogy saját önbecsülésedet tedd helyre.
 
Amikor olyan környezetben dolgozol, ahol nem becsülik meg a munkádat, akkor azzal csökkeni fog az önbizalmad, bizonytalan leszel, és elvágod a bőség energiájának áramlását. 
...
Csak olyanoknak érdemes dolgozni, akiknek a munkád hasznot és értéket képvisel.
 
 

Mindig a legjobbat adom

Sokan döntenek úgy közületek, hogy inkább másra cserélik a szolgáltatásaikat, ahelyett, hogy pénzt kérnének érte. Mielőtt úgy döntesz, hogy ezt a módot választod, nem árt, ha tisztázod elvárásaidat. A pénz mindkét résztvevő fél számára könnyű energiacserét tesz lehetővé. Jelenleg egyszerűbb és átláthatóbb pénzt elfogadni szolgálataidért ahelyett, hogy közvetlen szolgáltatásokra, anyagi javakra cserélj valamit. A „barterezés” szeretetet kíván, ahhoz, hogy mindkét résztvevő elégedett legyen, őszintén, szívből adnod kell valamit a másiknak, mégpedig abból a célból, hogy fennmaradjon az energia áramlása.

 
Ha pénz közbeiktatása nélkül, közvetlen cserélsz másokkal javakat vagy szolgáltatásokat, célszerű olyan megállapodásokat létrehozni, amelyik mindkét fél számára működőképes, hogy az energia tisztán, szeretetteljesen áramolhasson közöttetek. Ha nem tudod felhasználni valaki szolgálatait, jobb, ha nemet mondasz, mint ha nehezteléssel és az egyenlőtlen csere érzésével elfogadod az ajánlatát.
Ha elfogadod a cserét, tedd fenntartások nélkül, add a tőled telhető legjobbat és legszeretetteljesebbet, amit vissza is kapsz viszonzásul. Ha ezután mégis úgy találod, hogy a csere nem érződik teljesen méltányosnak, akkor is küldd el a másik embernek a köszönetedet és a szeretetedet, és ismerd fel, hogy azáltal, hogy a legjobbat adtad magadból, fenn tudtad tartani az energia körforgását. Más forrásból ez megsokszorozódva vissza fog térni hozzád, ha az adott személy nem adta ezt vissza. Tedd a tőled telhető legjobbat, hogy biztos lehess benne, hogy mindkettőtök hasznot húz belőle, és fejlődik a csere révén, és a tiszt szándékod meg fogja sokszorozni a bőségedet.
 

Minden ajándék, amelyet adok, szolgál és felemel másokat

Ha szabadon és bőkezűen szeretnél adni másoknak, tartsd szem előtt a magasabb javukat. Amikor pénzt adsz az embereknek, tisztázd, hogy a jólétük megteremtéséhez adsz pénzt, nem pedig kihúzod őket a csávából egy visszatérő helyzetben. Adj azoknak az embereknek, akik arra fogják használni a pénzedet és az ajándékaidat, hogy pozitív változásokat teremtsenek az életükben. Azokat az embereket, akik konkrét terveket raknak össze, amelyek az igazi eszenciájukat tükrözik, és kilépnek ezekkel a világba, őket érdemes támogatni. Adj, hogy segíthess másokat, hogy elérhessék magasabb céljukat és ösvényüket.
Amikor az emberek folyamatosan szükséget szenvednek, akkor gyakran folyamatosan újrateremtik a hiányt, és könnyen lehet, hogy amit adsz, éppen hogy megtartja őket ebben a helyzetben, és meggátolja őket abban, hogy működőképessé tegyék az életüket. Az emberek hiányt teremtenek az életükben, hogy megtanuljanak bizonyos leckéket. Ha olyan helyzetben találod magad, hogy pénzt és dolgokat adsz olyan embereknek, akiknek nem működik az élete, időszerű lehet újra megvizsgálni, hogy miért adsz. Elveheted a növekedésük lehetőségét, ami a hiány megtapasztalásával nyerhetnek.
Talán egyszer valaki, aki kétségbeejtő helyzetben volt, pénzt kért tőled, te pedig nemet mondtál. Aztán az illető kihúzta magát a bajból, munkát kapott, vagy jobban végezte élete munkáját. Az emberek „kimentése” saját válságos helyzetükből csak függőséget teremthet, és úgy találhatod, hogy újra és újra megteremtik ugyanazt a helyzetet.
Az embereknek adott valódi segítség kapcsolatot teremt belső erejükkel, vagy probléma-megoldó készségre tanítja őket, mintha pénzt adnál nekik. Dolgozz velük azon, hogy felfedezzék problémáik megoldásának módját. Ez segít nekik erősebbé válni, és magukhoz ragadni életük irányítását. Felemelsz másokat, amikor új módszerre, készségre vagy eszközre tanítod őket, melyet elsajátíthatnak és egész további életük során használhatnak.
Ha vannak az életedben olyan emberek, akik anyagilag szükséget szenvednek, és úgy érzed, hogy kötelességed segíteni nekik, emlékezz rá, ezzel csak azt erősíted bennük, hogy erőtlenek. Nekik is megvan ugyanaz a belső erejük, hogy bőséget teremtsenek, mint neked. Segíts inkább abban, hogy felfedezzék ezt az erőt. Így adhatod nekik az egyik legnagyobb ajándékot: az önfenntartás képességét. Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor valakinek ételre, alvóhelyre, vagy egy váltás ruhára van szüksége, ennek biztosítása természetesen nem „megmentés”, hanem segítségnyújtás a kritikus időszakban, ami feltétlenül növekedésben tartja őt. Fel fogod ismerni a különbséget a szívedből fakadó érzésekben, ha igazán meghatalmasítod az embereket, felemelőnek és örömtelinek fogod találni, amikor adsz.
 

Hívom és beengedem a jót az életembe

Ahhoz, hogy javíthass az életeden, először hinned kell abban, hogy létezik ennél jobb is. Sok ember gondolja azt, hogy amije most van, az a legjobb, amit meg tudott teremteni, és fél bármilyen változtatást megtenni. Kezdj hozzá azzal, hogy legalább azt elhiszed, hogy a körülményeid lehetnek jobbak, hogy a tiéd lehet, amit akarsz, és hogy rendjén való, hogy azt tedd az életeddel, amit szeretnél. Mindig van mód a körülmények megváltoztatására. Gondold végig és találj legalább három okot, amiért a tiéd LEHET, amire vágysz.
 
Lehet, hogy arra lesz szükséged, hogy több időt szakíts arra, hogy kifejleszd és használatba vedd a magasabb rendű készségeidet. Ez azt jelenti, hogy a napodat leginkább azokkal a feladatokkal töltöd, amelyeket csak te tudsz megtenni, más dolgokban pedig hajlandó vagy segítséget igénybe venni.
Egy nő elindított egy kisvállalkozást, amelyik leíró szolgáltatást kínált más kisvállalkozásoknak, de nem volt ideje bővíteni az üzletét, vagy olyan jól kiszolgálni az ügyfeleit, mint ahogy szerette volna. Túl elfoglalt volt, és kifárasztották azok a próbálkozások, hogy ugyanolyan jól vigye az üzletet, mint ahogy a konkrét munkát végezte, vagy a házimunkát, a megbízásait, a főzést, és egyéb feladatait. Egy napon felismerte, hogy segítséget kell találnia, de aggódott, hogy meg tudja-e fizetni úgy, hogy maradjon némi haszna is. Aztán úgy döntött, hogy fizet valakinek a házimunka elvégzéséért, ő maga pedig a felszabaduló időben használhatja magasabb készségeit, és legalább kétszer annyi pénzt termelhet, mint amennyit a segítségért.
Sikerült megváltoztatnia a gondolkodásmódját, mintegy ugrást a hitében azzal, hogy felvett egy segítséget. Így felszabaduló idejét az üzlet szervezésére fordíthatta, ügyfeleket szerzett, és mélyebben feltérképezte a szükségleteiket. Minderre még azelőtt sort kerített, hogy végérvényesen belefáradt volna a munkába és az üzletszerző tevékenységbe. Az emberek felfigyeltek különlegesen figyelmes hozzáállására, kiváló szolgáltatásaira, emiatt egyre több referenciája és visszatérő vevője lett. Azzal, hogy a házimunkát valaki másra bízta, aki kiválóan elvégezte azt helyette, ő maga jobban oda tudott figyelni az üzletre, az ügyfeleinek kiszolgálására és végső soron több pénzt is keresett.
Sok ember úgy véli, túl idős már ahhoz, hogy változtasson az életpályáján, vagy elkezdje élete munkáját. Sosem vagy túl öreg! Sok ember élete fő üzletét hatvanéves kora után alapozta meg. Egy nő például, aki sok évig dolgozott különféle állásokban, jelentőségteljesebb munkát akart találni. Közel állt már a nyugdíjazáshoz, és sok éve ugyanannál a cégnél volt. Úgy érezte, hogy az utolsó néhány évben ki tud még tartani, bár hosszú ideje nem hozott már új kihívásokat számára a tevékenységi köre, így kielégítőbb munkára vágyott.
Ezért minden nap magasabb céljának megteremtésére összpontosított, és energiával töltötte fel a szimbólumát, ami egy fénykör volt. gondolkodása egyre pozitívabbá vált, és kezdte elhinni, hogy képes lesz jobb munkát találni, még ha jelenleg nem is látja, hogyan. Eközben találkozgatni kezdett egy csodálatos férfival, és sok dolgot felfedeztek együtt. A férfinak olyan cége volt, amelyet szórakozásból indított néhány évvel a nyugdíjba vonulása után, és az üzlet nem várt módon gyorsan növekedett. A nő készségei tökéletesen illettek az üzlethez. A férfi nemcsak teljes munkaidőben alkalmazta a nőt, hanem a történet azzal végződött, hogy össze is házasodtak. A nő ezeket kérte, sőt, még többet is kapott, mint amit kért: szerette a férfit, az új munkáját, egy csapat részesévé vált, újra kihívásokat érzett és új készségeket tanult.
 

Az enyém lehet, amit akarok

Nincs mentség arra, ha nem követed álmaidat és nem cselekszel azokhoz hűen. Sokan közületek másokat hibáztatnak a saját tehetetlenségükért, és azért, hogy nem tesznek az álmaikért: „Nem vagyok szabad, a férjem vagy a feleségem nem teszi lehetővé; túl sok a felelősségem a gyermekeim vagy a szüleim iránt.” Ha kitartóan mondogatod magadnak, hogy miért nem lesz a tiéd, amit akarsz, akkor tényleg nem lesz a tiéd. Kezdd el azt mondogatni, magadnak, miért LEHET a tiéd, amit akarsz. Mindig van olyan tevékenység vagy teendő, amit akár már most is megtehetsz, álmaid valóra váltásáért. Mindig van választásod, hiszen függetlenül attól, hogy milyen dobozban, vagy milyen csapdában érzed magad, mindig van kiút.

 

Szánj rá egy pillanatot, hogy elgondolkodj azon, mit szeretnél tenni az életeddel. Vársz-e valakire, hogy engedélyt adjon vagy segítsen neked, mielőtt hozzáfognál? Ha igen, készen állsz-e ehelyett magadnak engedélyt adni, hogy akcióba lendülj? Tégy így most. Visszatartod-e magad azért, mert valaki az életedben nem támogatja azt, amit tenni akarsz? Ahhoz, hogy feltételezd életed munkáját, hogy elkezdd a valódi hivatásodat gyakorolni és megtanulj önmagadban hinni, elegendő, ha a belső üzeneteid szerint cselekszel. Ez éppen olyan fontos, mint maga a munkavégzés. Ha valaki mindvégig kísért téged az utadon, és segített mindenben, nem szerezhetted meg azt az erőt, ami abból származik, hogy képes voltál önmagadért tenni. Te vagy a hajó kapitánya; a siker belőled származik.

 

Adj az embereknek olyan sok szeretetet, amennyit csak képes vagy. Légy gyengéd és kedves, mondj szerető szavakat, terjeszd ki a megbocsátásodat mindazokra, akik nembecsültek téged, tarts fenn szeretetteljes gondolatokat másokkal kapcsolatban, és becsüld meg őket mindazért, amit tesznek. Ne ítélkezz és ne kritizálj. Inkább minden pillanatban lásd meg a lehetőséget a szeretetre. Emlékezz rá, hogy könnyű az embernek szeretetteljesnek maradni, amikor körülötte mindenki az; a kihívásugyanebben az állapotban maradni, amikor a körülötted lévők nem azok. Amikorszeretettel és együttérzéssel kezelsz másokat, magadhoz vonzod a lehetőségeket,pénzt, embereket, csodákat, és még több szeretetet. A szeretet a magasabb áramlatba helyez téged, és hozzád vonzza a jó dolgokat. Amikor új területeken nyitod meg a szívedet, magnetikussá válsz a növekvő jóra és bőségre.
A csodák és váratlan történések azok, amelyek messze többet hoznak nekem, mint amit vársz. Ezek olyan véletlen egybeesések, amelyek rendszerint akkor fordulnak elő, ha elengedsz egy köteléket és megbízol a belső vezetésedben. Gyakran azért jönnek,mert segítségül hívtad a lényed legmélyebb részét. A lelked mindig figyel téged, szeretetet és vezetést küld neked. Amikor elcsendesedsz és befelé fordulsz, hozzákapcsolódsz ahhoz a részedhez, amelyik tudja a válaszokat. Amikor segítséget kérsz a lelkedtől, megérkeznek a válaszok és csodák történnek. Jó ötlet, hamegtanulod, hogyan kapcsolódj össze a lényed legmélyével válság nélkül is. A csodák a befelé fordulásnak, a lelkeddel való kapcsolatba lépésnek az eredményei.

Csodák

A csodák a szeretetből származnak, a szeretet révén jönnek létre, és a szereteten keresztül jutnak el hozzád. Gondolj egy olyan csodára, amit te teremtettél valaki másnak. Talán adtál valakinek valami nagyon értékeset, amiről tudtad, hogy szüksége van rá. Emlékezz vissza a szeretet érzésére, amit a másik ember  iránt éreztél. A csoda a benned lévő szeretetből származott, és neked is szeretetet adott. A másik embernek készen kell állnia arra, hogy elfogadja az ajándékot, és a folyamat beteljesedjék. Ha nem lett volna képes elfogadni, nem lett volna csoda. Befogadónak kell lenned, mielőtt az univerzum csodákat hozhatna neked.
Amikor csodákat és szeretetet szeretnél adni vagy befogadni, mindössze a szándékod szükséges. Bontsd ki a legmagasabb és a legnagyobb látomást; törekedj a minőségre a tapasztalataidban. Mindannyian a szerető energia egy-egy sugara vagytok, meg tudtok teremteni bármit, amire a választásotok esik. A csodák a szeretetből származnak. Ha készen állsz, hogy megnyisd a szívedet, és szeresd önmagadat és másokat, az élet mindig csoda lesz. Az, hogy mennyire vagy nyitott és szeretetteljes, egyúttal annak fokmérője is, hogy milyen csodák kerülnek majd az utadba. Láthattad már, hogy fizikai vagy mentális problémákkal küzdő gyermekek szülei csodálatos eredményeket értek el gyermekük iránti szeretetükön keresztül, és olyan hátrányokat is képesek voltak legyőzni, amelyek orvosilag lehetetlennek tűntek. Csodák történnek, amikor kész vagy szeretetet adni és befogadni. A csoda az univerzum és lelked irántad való szeretetének demonstrációja. Ha van valami, amit akarsz, használd az elmédet vizualizálásra, és aztán nyisd meg a szívedet.

 

Cselekedetekkel demonstrálom a szeretetet minden nap

Amikor feltöltődsz szeretettel és kisugárzod, még több lehetőséget adsz arra, hogy hozzád jöjjön a pénz. A szeretet az az állapot, amelyikben be tudod fogadni az univerzum bőségét. Minél több szeretetet küldesz ki a világba, annál több bőséget és csodát kapsz majd viszonzásul. Minden alkalommal, amikor kifizetsz egy számlát, vagy pénzt kapsz, lásd ezt úgy, mint a szeretet ajándékát. A pénz cseréje minden alkalommal a szeretet áramlása is lehet, add meg magadnak és a körülötted lévőknek ezt az ajándékot.
Időnként az elméd útjába áll a csodáknak. Az elme tökéletes eszköz a tervezéshez, a célok felállításához és a vizualizáláshoz. Nyisd meg a szívedet, hogy felgyorsítsd a folyamatot, és csodákat teremts. Miután magnetizáltál valamit. Bízz és higgy magadban, szeress másokat, és cselekedeteiddel demonstráld ezt a szeretetet minden nap.
Adj az embereknek olyan sok szeretet, amennyit csak képes vagy. Légy gyengéd és kedves, mondj szerető szavakat, terjeszd ki a megbocsátásodat mindazokra, akik nem becsültek téged, tarts fenn szeretetteljes gondolatokat másokkal kapcsolatban, és becsüld meg őket mindazért, amit tesznek. Ne ítélkezz és ne kritizálj. Inkább minden pillanatban lásd meg a lehetőséget a szeretetre. Emlékezz, hogy könnyű az embernek szeretetteljesnek lenni, amikor körülötte mindenki az; a kihívás akkor ugyanebben  az állapotban maradni, amikor a körülötted levők nem azok. A szeretet a legmagasabb áramlásban helyez téged, és hozzád vonzza a jó dolgokat. Amikor új területeken nyitod meg a szíved, magnetikussá válsz a növekvő jóra és bőségre.

Különleges, egyedi ember vagyok

Sokan vannak közületek, akik nem dolgozzák fel életük során a félelmet, hogy személyük vagy a készségeik nem megfelelőek, vagy úgy gondolják, hogy más emberekben van valami különleges, ami őbennük nincs meg. Kaptál különféle tehetségeket, vágyakat, készségeket és preferenciákat, mert ezek valamilyen módon mind ösvényed részét képezik. és szükségesek a világban. Sok fontos munka vár rád, amihez fel kell ismerned céljaidat, és hinned kell magadban. A te munkád is fontos; hozzájárulásod a világhoz szükséges és egyedi.
Amikor kétségek merülnek fel benned, vagy a belső hangok azt mondják, hogy készségeid és adottságaid nem érik meg, hogy időt és energiát fektess beléjük, akkor küldj szeretetet a kétségeidnek. Ne harcolj ellenük gondolatban, ne próbáld alátámasztani ezeket, vagy ellenül érvelni. Mondd azt magadnak: „rendjén való, hogy veled legyenek, és helyez egy bensőséges, pozitív gondolatot a kétségeid mellé.
Szabadidődben olvass olyan könyveket, vagy tanulmányozz olyan kurzusokat, amelyek felkészítenek a nagyobb sikerre. Lehet, hogy szívesen másokkal időt, akik szintén azt teszik, amit te szeretnél tenni – újabb kiváló módja annak, hogy mielőbb sikert érj el. Részt vehetsz például a tanfolyamaikon, felkeresheted őket, mint tanítókat, konzulenseket vagy tanácsadókat. Olvashatsz könyveket olyan emberektől, akik sikeresek abban, amit te szeretnél csinálni. Vedd körül magad inspirációval, és folyamatosan újítsd meg a lelkesedésedet.
Egy férfi például ingatlanfejlesztő akart lenni, bár ez idáig más területen dolgozott. Elkezdett az ingatlanfejlesztők összejöveteleire járni, barátokat szerzett, és számos készségre és eszmére tett szert annak eredményeképpen, hogy ebben a közösségben. Végül ezen összejövetelek egyikén hallott egy kisebb ingatlanról. Ami tökéletes volt ahhoz, hogy elkezdje karrierjét.
Amikor olyan emberekkel veszed körül magad, akik sikeresen végzik azt, amit csinálni szeretnél, mintegy magadra veszed sikerük kimondott és telepatikus gondolatait. Ezzel felgyorsítod a folyamatot, melynek során énképed fejlődik, és végül sikeres emberként könyveled majd el magadat. Mivel gondolataid teremtik meg a valóságodat, minél inkább sikeresnek képzeled magad abban, amit szeretsz csinálni, annál gyorsabban meg is fog valósulni.

 

A napjaim vidám és jelentőségteljes tevékenységekkel telnek

Sokan közületek visszatartják magukat életük munkájától, gondolván, hogy túl nehéz lenne ezzel foglalkozni. Talán azt gondolod, hogy nagyon sok munkád van még a valódi hivatásodon felül is. Lehetetlenség összehasonlítani a kettőt. Még egy egyszerű munkát is sokkal több energiába telik elvégezni, ha nem vagy rátermett, mint egy hatalmas komplex munkát, amely életed munkájának része. Valódi hivatásod gyakorlása közben az univerzum is segít neked. Kinyílnak előtted az ajtók, belebotlasz a lehetőségekbe. Az áramlattal együtt fogsz áradni, ahelyett, hogy szembemennél vele.
Bármilyen módon is végzed életed munkáját, egyfajta bensőséges kapcsolatba kerülsz vele; a siker megköveteli a köteléket, az elkötelezettséget és az önátadás képességét. Többen is azt gondoljátok, hogy ha egyszer ráléptek az ösvényetekre, akkor fel kell hagynotok hátralévő életetekre az örömmel, és egész idő alatt felelősségteljesnek és komolynak kell lennetek. Amikor életed munkáját végzed, nem kell komolynak lenned és nem kell felhagynod a vidámsággal. Sőt, inkább azt tapasztalhatod, hogy amikor nem az életed munkáját végzed, akkor az élet nem lesz olyan vidám. Amikor viszont igen, napjaid derűsen és jelentőségteljes, örömteli tevékenységekkel telnek majd.

 

Bővében vagyok az értékes készségeknek és tehetségeknek

Számos készséggel és tehetséggel rendelkezel, múltbeli tapasztalataid és ismereteid meghökkentően gazdagok. Jó néhányat beazonosíthatsz készségeid és ismereteid közül, ha áttekinted az összes iskolát, workshopot és kurzust, amit levégeztél, tekintsd át a könyveket, amelyeket elolvastál, a hanganyagokat, amelyeket meghallgattál, és az oktató videókat, amelyeket megnéztél. Amikor értékeled a készségeidet, emlékezz az összes munkára, amit valaha végeztél, még az önkéntes munkákra is, mint amikor segédkeztél a gyermekeid iskolájában, vagy az egyházadban, és ne hagyd ki az iskola után végzett, illetve nyári tevékenységeket sem. Szereted szervezni és vezetni a háztartást, bizottságokban, befektetési alapokban dolgozni, és emberek csoportját koordinálni, beosztani az idejüket? Tekintsd át a hobbijaidat. Tartozol-e valamelyik klubhoz, mint például bridzs-, vagy sportklubhoz? Szereted-e a képzőművészetet és a kézműves dolgokat? Élvezed-e dolgok felépítését, a versírást, vagy a mesemondást? Készségek gazdag és változatos háttere áll a rendelkezésedre, valószínűleg több, mint amennyit valaha is fel tudnál jegyezni.

 
Miután áttekintetted a készségeidet, amelyeket használni akarsz, tekintsd át álmaidat.
Minél több részletet és tisztaságot tudsz megjeleníteni az álmaiddal kapcsolatban, annál inkább képes leszel magadhoz vonzani azt, amit akarsz. Ahogy megvizsgálod az ideális életedről szóló álmaidat,a dolgokat, amelyekhez vonzódsz, és a környezetet, a különböző embereket, akikkel szívesen körülvennéd magad, már azonosítottad is életed munkájának alapvető elemeit. Az álmaid gondolati modellként működnek – mint az építész tervrajzai – és segítenek, hogy a felsőbb éned előlépjen, és útmutatásaival elindítson a magasabb ösvényeden.

 

A változásaim és a lehetőségeim minden nappal gyarapodnak

Mivel a gondolataid teremtik a valóságodat, még jobb életet teremthetsz magadnak, ha megtanulod, hogyan gondolkodj korlátlan módon. A korlátok nélküli gondolkodás fokozza a kreativitást, kiterjeszti a lehetőségeidet, vonzza a kedvező alkalmakat, és lehetővé teszi a gyors fejlődést. A korlátlan gondolkodás megengedi neked, hogy előre megtapasztald azokat az érzéseket, amelyek akkor jönnek el, amikor majd megkapod az általad vágyott bőséget, ezek az érzések azok a járművek, amelyek elhozzák neked a bőséget. Használd arra ezeket a látomásokat, hogy megnyisd az elmédet és beengedd a korlátlan lehetőségeket.

 

A korlátlan gondolkodás segít neked abban, hogy kapcsolatban maradj életed magasabb szintű terével, és hozzákapcsol felsőbb éned szélesebb ívű látomásához. Segít abban, hogy valóra váltsd a lehetőségeidet. Minden nagy munka egy látomással kezdődik. Azok közületek, akiknek vannak gyermekei, gyakran kapcsolatba lépnek ezzel a korlátlan gondolkodási folyamattal, hiszen a gyermekek még könnyedébben megszövik a látomásaikat arról, hogy kivé lehetnek, és milyen nagy dolgokat vihetnek majd végbe. Szülőként segíthettek nekik, hogy felismerjék lehetőségeiket, és megteremtsék maguk számára a lehető legjobbat. Amikor pedig szerelmes vagy, felismered a másik emberben rejlő lehetőségeket, és segítesz neki megteremteni azt. A korlátlan gondolkodás azt jelenti, hogy magadra vonatkoztatva is meg van ugyanez a csodálatos látomásod: felismered és beteljesíted a lehetőségeidet. Minden alkalommal, amikor a jövőre gondolsz, megteremtesz egy lehetséges irányt.
 
Sanaya Roman – Duane Packer: Teremts pénzt!
A bőség enciklopédiája