12. részlet

Részlet Sütő Mária: Erőmerítő történetek c. könyvéből

"...

Visszatérve a tanításra: nem mi választjuk a tanítványainkat, hanem ők minket. Ezt érdemes megbecsülni, mert ők segítenek minket, tanítanak az eseteikkel – mondom: minket! –, és még hajlandóak is ezt honorálni. Miközben mi is tanulunk! Ebben megtalálható a mi fejlődési lehetőségünk is. Hiszen ezek a mi próbáink is egyúttal.

Örömmel mondom nekik: köszönöm tanítványaimnak, hogy lehetőséget adnak számomra a hála érzésének gyakorlására.

Akkor is, amikor kezdőként azt gondoltam, kész és alkalmas vagyok a tanításra. Jöttek az esetek, a kérdések – most ámulva gondolok vissza merészségemre, bátorságomra, akkori „hályogkovács voltomra”. Tanításom megkezdése előtt nem volt alkalmam találkozni sok helyzettel, mégis vettem a bátorságot, hogy önálló csoportot indítsak.

Azóta már tudom, hogy minden óra egy lehetőség, egy újabb kihívás. Tiszteletre és hálára okot adó alkalom, a tanárnak is, ha felismeri. Kezdetben és sok év után is vannak, jönnek és bíznak bennem, a szavaimra megcsinálják a gyakorlatot, mert én azt mondom: „Képes vagy rá, meg tudod csinálni.” És kezdetben félve, a saját árnyékukat átlépve mégis kipróbálják, hogy aztán boldogan és ragyogva, hősként meséljék – tényleg meg tudtam csinálni!

 Tisztelet 1.

Nem is tudják, micsoda öröm ez számomra, milyen hálára köteleznek nap, mint nap. Megmutatják maguknak és nekem is, mi mindenre képesek. A bizalom először felém irányul, így segíthettem őket ezt a lépcsőt megmászni. Aztán már saját maguk felé."

 

Részlet Sütő Mária: Erőmerítő történetek c. könyvéből

Következő részlet:  http://eromerito.hu/content/13-reszlet

Megjelenik hagyományos (2016) és e-book formában; megjelenés ideje: 2015 ősze

A KONYV ELŐZETES MEGRENDELÉSE

Feliratkozás Hírlevélre, ajándék ÖN-TUDAT-osítás E-book-kal:

 

 E-book kis kép

Kérem az E-book-ot is - így iratkozom fel a hírlevélre!

vagy anélkül:

Feliratkozom a hírlevélre!

Elérhetőség:

eromerito kukac digikabel pont hu

+ 36 70 314 11 92

 

 

 

Legyen hírlevél: