4. részlet

Részlet Sütő Mária: Erőmerítő történetek c. könyvéből

"A nyitottságnak fontos szerepe van abban, hogy meglásd a pillanatban a kincset…
Amikor jó passzban vagyunk, gördülékenyen haladnak a dolgaink, valahogy minden stimmel, egyre újabb és újabb lehetőségek nyílnak meg előttünk. Vajon azért történik mindez, mert nyitottak, elfogadóak vagyunk? Igen, minden bizonnyal ez az az állapot, amikor lazán és könnyedén fordulunk szinte minden elébünk táruló dolog felé. Könnyebben vesszük észre a lehetőségeket, könnyebben látjuk meg az összefüggéseket. Derűs a világunk, akármi történik, nem látunk akadályt. Türelmesek vagyunk, feltaláljuk magunkat várakozás esetén is – sőt, ez kiváló alkalom lehet a gondolkodásra, a kreatív ötletek beindítására. Darrell Royal szavaival élve: „A szerencse nem más, mint a felkészültség találkozása a lehetőséggel.” "

 

"Hány olyan eseményt tudsz felidézni a saját életedben, amikor azt gondoltad, most szegődött melléd a szerencse? És hány olyat, ami látszólag az ellenkezőjét bizonyította?
A megszokásaink, a szülői minta, a nagynéni vagy az unokatestvértől átvett szokás, mondat és mozdulat sokkal többet jelent, mint gondolnánk. Ahogy kiejtjük az észre sem vett, megörökölt mondatot, például: „nincs szerencsém”, minden egyes alkalommal újabb és újabb bizonyítékát hozzuk, hogy még csak véletlenül sem következhet be jó esemény, az életünkben. Fel kell ismernünk, melyek azok a megrögzött, átvett-megörökölt – sokszor az egész életünkre kihatással lévő – egyszerű mondatok, amelyeket elhagyva máris sokat tehetünk életünk szerencsésebb irányba lendítése érdekében. Álljon itt emlékeztetőül:
Nem tudom megoldani.
Nincs tehetségem hozzá.
Nem telik rá.
Nekem sosem sikerül.
Nos, ezek azok a mondatok, amelyek, - ha tetszik, ha nem, - távol is tartják tőlünk a szerencse megérkezését, lehetőségét. És minden egyes mondat kimondásakor tovább rögzítjük korábbi – szerencsétlen – állapotunkat. Ha ezeket felismerjük, átfogalmazzuk, átírjuk és rögzítjük – a jövőnket változtatjuk meg vele! Ahogy Seneca mondta: „Nem azért nincs merszünk, mert a dolgok nehezen mennek; azért mennek nehezen a dolgok, mert nincs merszünk hozzájuk.” "
 

 ERŐmerítő kincsek

Következő részlet: http://eromerito.hu/content/6-reszlet

Megjelenik hagyományos (2016) és e-book formában; megjelenés ideje: 2015 ősze

A KONYV ELŐZETES MEGRENDELÉSE

Feliratkozás Hírlevélre, ajándék ÖN-TUDAT-osítás E-book-kal:

 

E-book kis kép

Kérem az E-book-ot is - így iratkozom fel a hírlevélre!

vagy anélkül:

Feliratkozom a hírlevélre!

Elérhetőség:

sutomaria kukac eromerito pont hu

+ 36 70 314 11 92

 

Legyen hírlevél: