Jógázáshoz, táborozáshoz...

Jógázáshoz, táborozáshoz...

 

VirabhadrasanaA folyamatos jógázás előnyödre válik. Ám, ha nem laksz Pesten, vagy más kerületben vagy, más munkabeosztásban, nem biztos, hogy el tudsz jönni-járni.

Ekkor is két lehetőséget tudok Neked ajánlani.

Az egyik net-es jógám. Itt hetente tudsz kapcsolódni és folyamatosan gyakorolni. Némi jógás alap nem árt és a metódust megismerni, ahogy én vezetem. Azon túl minden alkalom egyedi lesz. Bátran kapcsolódhatsz a csoporthoz. Nagyon befogadó, megértő csapataim vannak!

 

másik, hogy alkalmanként gyere el a táboromba. Tavaly a Csendes Erőmerítő tábort teszteltük. A résztvevők egyet ajánlottak, azon túl, hogy igen jól érezték magukat: legyen hosszabb! :-)

Ennek a tábornak nem célja, hogy professzionális jógássá fejlesszen téged… csak az, hogy kezdd el gyakorolni, hogy megtapasztald a testedre és az elmédre visszaható remek hatását.

Ezen túl a csend elemei köré fűztük az összes programot. Tehát az igazi célja: hogy a benned lévő CSEND-et végre elérd, megtapasztald.

A gyakorlatban ez úgy szokott zajlani, hogy először a fejedben lévő zajt veszed észre és kezd el idegesíteni.. mert nem érted, miért kell hagyni, hogy ez előjöjjön?

Aztán rájössz, hogy ez a te belső "zajod". És akkor szeretnél vele valamit kezdeni. Miközben  megtapasztalod, - pusztán idő-morzsák erejéig - a csendet, a nyugalmat, a békét... egy-egy jóga óra végén, vagy a meditációdban …esetleg séta közben.

És ekkor már megérted és vágyod. Szeretnéd ezt mindig elérni. Hogy újra és újra veled legyen. Mert megtapasztalod, És már megérted ez alapján, miért CSEND tábor ennek a programnak a neve?

És ezek csak még mindig morzsák. Lehetőségek. Pillanatok.

 Fehér ohm

Néhány foglalkozás segít abban, hogy előbb elérd ezt az állapotot. És amint átélted, már érted és akarod, hívod, szeretnéd.

Ezért van annyiféle program benne... mindben a csend, a belülre figyelés, a belső kincsed és fényed megtapasztalására 1-1 lehetőség.

Máriahalom lépcső

Alapvető gondolat, hogy természet-közelbe vigyük a programot. Ugyanakkor nem cél a teljes csend elérése. Legyen madárdal, fűrész zaja, emberek távoli neszezése, és ez így együtt adja azt az élményt, ami ahhoz kell, hogy felfedezd – létezik igazi csend is!

Ám ez egy folyamat, amin végighaladsz. Van türelmetlen; aztán, elrohanni akaró rész benne; ’Miért a másikkal együtt kell ezt csinálnom…?” – érzése; van magányra vágyás; a biztonságba való visszaérés vágya; a ’minek ez a sok körítés?’ kérdése; hülyeség a festés; ..és számtalan lét és érzés-állapot. Pont az a cél, hogy ezeket felismerd és meghaladd. Rájöjj: egyik sem te vagy. Csak valami régi, felvett megszokás.

Amint ezeken áthaladsz, lassan felismered és megérkezik az a pont, az a pillanat, ami a tiéd!

 

Amint ezt megérintetted, már elérte a célját a táborom.

 

Már tudod, és kaptál annyi útravalót, hogy magad is elindulj ezen az úton. Keresd azt a tevékenységet, ami neked megadja ugyanezt az élményt. Amivel ismét elő tudod hívni, megélni...

És akkor már érted, hogy mit okoz, hogyan lazítja meg a napod, simítja ki a ráncos homlokot, adja a nyugalom érzetét és rezgését számodra. Így hat, visz előre s békít meg a hétköznapokban, juttat el békés úton céljaidhoz.

 

A tábor ezen túl természetesen sok mindent ajánl és kínál.

Nélküled azonban mindezt nem tapasztalod meg!

 

Szeretettel: Marcsi.

 

Legyen hírlevél: