Bátorság

Happy

Bátorság

Ma ismét a csodák a kísérőim. Csak annyi történt, hogy bár egyetlen ember látszott jönni az órámra, s ez későn derült ki. lemondani nem lett időm, mégis valaki ott termett. Ági kérdezett napközben. S kérdésére kiterjedő választ adva, végül felajánlottam, nézze meg a helyszínünket - ugyanis épp gyakorló helyet keresett. Kézenfekvőnek látszott saját helyünket megmutatni. Hisz így többen is szerencsével járunk. Én, mert látom s beszélek újra vele. Ő, mert talál helyet. S házigazdánk, akinek kellemes, ha újabb bérlő érkezik. Így vált háromszorossá az öröm, ami egy felajánlásból született! Hogy annak az egyetlen embernek örömmel tartom meg az órát.

Hogy miért is írom ezt most le? Mert szokatlan érzés lett úrrá rajtam egy programon. Olyan témákkal foglalkozunk, amelyek közel vannak a jóllétünkhöz, örömeinkhez, boldogságunkhoz. Mégis szokatlan volt, bennem furcsa visszhangot kapott, amikor lelkendezve meséltem el, hogy milyen remek programon sikerült részt vennünk az év végén. Hiszen Bagdi Bella ajánlott fel pár VIP jegyet s úgy tűnik, jó időben találtam rá, olvastam el és írtam ere választ, mert megnyertem 2 tisztelet jegyet. S a programon épp az ő dalát hallgatjuk zárásként. Mégis bennem furcsa csend támadt, amikor ezt elmeséltem...

Kő, esőcsepp, levél

Szóval azt látom, nehéz elfogadni a jót. Nem erre vagyunk nevelve, nem ehhez szoktunk!

És ez most elszomorít. Hiszen mindenhol az jön szembe velem:

Az öröm éve ez, amelyben egyre több dolgot hallasz majd meg, és ezzel együtt egyre növekszik majd benned a béke.
                                     Csodák tanítása TSZ. 16. II. 7-9.

Sok minden megerősít abban, hogy el kell engednünk már azt a tévhitet, hogy cipelnünk kell őseink terheit. Hogy azzal jutunk előre, ha önmarcangolásban, panaszkodásban jók vagyunk s egyre nagyobbakat mondunk a másik panaszára.

Látom a hozzám érkezőkön, hallom a szavaikban, inkább a panasz a természetes számukra. Kérdésemre oly kevésszer kapok lelkes, örömteli hangokat. Vagy olyan válaszokat, hogy bár ez és ez történt velem, mégis látom ennek a jó oldalát, hasznát, ami segíti az életemet. Ne adj'Isten, még hálát is hallanék tőlük!
Sajnos, ez igazán kevés!

Élesedik a kontraszt, hiszen nem rég egy hálákkal foglakozó kurzussal ajándékoztam meg magam és olyan felismerések érkeznek hozzám, amelyek éles ellentétben állnak ezekkel a megnyilvánulásokkal.

Csoda-e az, ha inkább ezeket a felismeréseket erősíteném a hozzám érkezőkben?

Tudom, hogy fejlődnek. Tudom, hogy fenn akadnak a mondatomon: a 'Nem tudom!'-ot kérlek, most dobd ki az ablakon! Bár egyre jobban értik.

Mégis nyitott szívvel várom már azt a felismerést, azt a beszámolót tőlük, ami arról szól: - Saját magamon, a mondataimon és gondolataimon tapasztaltam meg a különbséget! Hogy milyen volt a nehéz gondolatokkal véghez vinni valamit és milyen lett, amikor - tudatosan - kicseréltem a 'Hogyan tudom?'-ra? Hogy fizikai szinten éreztem a könnyítést, és ez az izmaimban és a testemben tetten érhető volt, majd persze az örömömben is!

Nos, ezért szeretem végig csinálni az egyáltalán nem könnyű nyári tréninget (Erőmerítő Jóga és Mahasti Hastánc tábor, Pilisszentlászló), mert ezt a csodát alkotjuk meg a csodás 4 nap alatt.

És ezért szeretem a tréningjeimet csinálni, mert fizikailag érezhető a szárnyalás a résztvevőkben (legutolsó tréningem: Iránytű).

Ám legjobban az Erőmerítő TréningSORozatot szeretem. Mert ez aztán igazán kihívást ad. Nekem is! Bár én tudom, hogy milyen csodás változások indulnak be. Azt is, hogy a 'túra', amit a 4,5 hónapon át teszünk az életünkben, egyáltalán nem könnyű! Hiszen ez egy nagy belső utazás, ahol ránézünk életünk legfontosabb alkotó elemeire és mérlegre tesszük: vajon ez az, amit ezen a területen elérni akarunk? Igazán? A legjobban?

És ez a mérleg olyan, mint a kovács vagy a kohó tüze! Nem enged semmi könnyedséget bele, nem odaillőt. Leégeti mindazt, ami nem való!

Vulkán és villámlás

Már lassan értem, miért is kellett nekem Alakítástechnológiai üzemmérnökké lennem! (Hiszen KOHÁSZként végeztem, amikor a rendszerszervezői diplomát megkaptam. Ezzel viccelődni szoktam. Ám most viszont teljes értelmet nyert számomra a dolog. Az élet kovácsává kellett válnom az évek során.) Más értelmet nyernek az életemben e szavak s a mögöttes tartalom is!

Hiszen akik hozzám érkeznek, egy alkotó-átalakító folyamatba engedik bele magukat. Vállalják, hogy az élet vas törvényeinek (Energia törvények) szűrőjén át akarnak ránézni igaz valójukra, s meglátni, mi az, ami igazán az övék, amelyek támogatják azt az utat, amit megvalósítani megszülettek? S mi az, ami, mint a por, lehullik róluk?! Mert nem igaz, nem való, s életüket már nem támogatja.

Ezen az alkotó, átégető-letisztító folyamaton át haladunk közösen a 4,5 hónapon át. Megkapva, átélve mindazt, ami támogatja ezt az ellenőrzést, valódi ön-kontrollt. És további megértő, elfogadó, támogató segítőket a társakon keresztül. Hisz mindannyian végighaladunk ezen a folyamaton. Együtt tesszük le mindazt, ami ballaszt és nehéz, s engedjük el az akadályokat. Ugyanakkor felismerjük, melyek támogatnak, miben segítettek és hogyan lendítenek mégis előre? Így érünk meg arra, hogy megkönnyebbülve, fizikailag is, lelkileg is, megerősödve és felvértezve számtalan olyan eszközzel, gyakorlattal, amelyek későbbi utunkat kísérhetik, hogy átvegyünk életünk kormány kerekét. Igazán mi vezessük a saját hajónkat s célba érjünk, biztosan!

Ma megpróbáljuk megérezni, hogy az öröm a feladatunk. Ha szomorú vagy, a feladatod beteljesítetlen, így veled együtt az egész világ nélkülözi az örömöt.

( A csodák tanítása, 100.leckéből - Sarkadi Kriszta fordítása)
Erre hívlak, ha megérintett a gondolat, a leírt folyamat. Ha a szavak felvillantották előtted mindazt, ami benned kavarog. Ha úgy érzed, segítő támaszra van szükséged, mert oly sok régi dolog jött fel, s nem érted, esetleg miért kell újra ugyanazt átélned. Most érett meg a helyzet! Itt az idő tán az átkeretezésre, megújulásra, új vértek felvételére, melyek érthetőbbé és könnyebbé, tudatosabbá teszik utadat.
Kanyargó lépcsők vezetnek a boldogság földjére

Hisz az energia törvények érvényesek, hatnak, s ha tudatosan alkalmazod őket, a szelet a vitorládba befoghatod!
Már örömmel adhatod át magad, hisz tudod, mit s hogyan tégy, ha ilyen élmények érkeznek. A megoldást tudni fogod.

Ennek indulunk neki a februárban és márciusban induló Erőmerítő® TréningSORozat mindkét csapatával, elkötelezett résztvevőivel.

 

Ha még többet akarsz, részleteket a tréningről tudni, a következő linkeken megtalálod a leírást róla.

ERŐmerítő® tréningSORozat

A további bevezetést és leírásokat ITT olvashatod (Kattints a címre): 

Erőmerítő tréning

Mozgásról

Ütemezés

Tréningdíj

A tréning 2019. tavaszán kétszer, február 10.-én és március végén indul.

Egyensúly

2019. évben először indul: február 10.

Tréning befejezése: 2019. június 2.

Jelentkezési határidő: 2019. január 31.

Kövek egyensúlyban

2019. évben másodszor: március 23.-án indul.

Jelentkezési határidő: 2019. február 2.

Jelentkezem az ERŐmerítő tréning sorozatra!