Valami jó - mára

 Harmatcseppek

Valami jó - mára

"- Sokszor meg kell tapasztalni az elmúlást - folytatja Lídia, - amíg ráébredünk, csak arra érdemes időt szánni, ami az örökkévalóságnak szól. Szép emlékeink, a szeretet, amit adunk és kapunk, tapasztalataink és okulásunk. Mindenkit három dolog határoz meg: mit fogad magába, mit ad ki magából és mire szánja az időt, amit adott magának.
...
- Anthony, - a nő közelebb lép hozzám, s szeretetet-teljesen rám mosolyog. - Soha nem múlik el az a szeretet, amit életed során adtál. És semmi nincs, ami kitörölhetné ezeket a csillámló fényeket a szeretteid lelkéből. Bármilyen sötétség is borul rád, akármilyen súlyos terheket is cipelsz, gondolj arra, hogy sikerült olyat létrehoznod és adnod, mely örökké ragyogni fog!
...
- Nézd csak ezt a fát! - folytatja a nő. Ahogy változtak a körülmények, minden zordabbá vált, s a világ meghalt körülötte, arra kényszerítette a természet, hogy szabaduljon meg minden terhétől, amire nincs szüksége. Ám a virágait megtartotta, s amint újra kisüt majd a nap, ezekből minden szépség újjá fog születni. Neked is rá kell ébredned arra az egyszerű igazságra, hogy a terhek letehetők! Nem vagy köteles cipeli őket egy életen át, vagy még azután is! Csak rögeszméid és gondolataid képesek ezeket hozzád tapasztani. Vezeklésnek és bűnbánatnak értelmezed a válladat nyomó súlyokat..."

Robert Lawson: Odaát - részlet

Naponta megélem ezeket a sorokat. Változott az életem, s minden nap kapok arra figyelmeztetést, hogy hogyan is érdemes élnem az életem. És még ezek ellenére sem élem mindig úgy...

Te hogy vagy ezzel?

Mennyi terhet cipelsz? Akarva-akaratlanul, felvállalva, válladra véve, sőt: kinek a terhét viszed? Ahogy az oldások megmutatják, amikor már ezektől el akarunk távolodni, sokszor jön elő olyan probléma, amit mástól veszünk át, másolunk egy mintát. S hogy ez csak egy felmenőt érint (édesanyát, édesapát) vagy nemzedékről-nemzedékre halad tovább, azt is csak az oldás fejti meg számunka.

 Cseppek

A tapasztalat azt mutatja, hogy a jelen problémái mögött számtalan más eset húzódik meg.

Amikor már megerősödünk abban, hogy ezeket már nem akarjuk cipelni, a fájdalmat újra és újra átérezni, a keserűségben tartani magunkat, és megint csak a fájdalmainkat-negatív mondatainkat mondani-ismételni unos-untalan ugyanazt... nos, ekkor jön el a te időd!

Mert ekkor már képes vagy elhinni, megélni, valóban letenni ennek a fájdalmát.

S utána éledsz fel, jössz rá, mi volt az, amit eddig magadon-válladon-lelkeden cipeltél! S mennyivel könnyebb már - enélkül, szabadon - az életed!

Még vannak visszaesések... még ismerős a fájdalom, ezt ismertük, ismerős az érzés, néha még hiányzik is, annyira hozzászoktunk - meg kell tehát tanítani magunknak, lehet másként is élnünk az életet.

Azonban ez sokszor csak lépésről-lépésre mehet.

Ismét egy saját példa:

Amikor megtaláltam a párom, rátaláltam, fel sem fogtam, mi történt velem. Túl sok, túl szép, túl egyszerű volt.

Beindult a vezérhangya: ez lehetséges? Velem? Bár ezt kértem, de most itt van - ez  akkor most hogyan is van?
És igen, bár megkaptam, amit kértem, mégis kételkedtem, ellene voltam, elfogadni nagyon nehezen akaródzott.

Olyan egyszerű apróságokon akadtam meg és tiltakoztam például: minek akarja megfogni a kezem? Ő meg határozottan kérte, megfogta és lám, micsoda jó érzés volt belesimítani az enyémet az övébe! És magam is elcsodálkoztam, hogy hát előtte hogyan tiltakoztam s most mégsem húzom el a keze:. Azóta is beleteszem, belesimítom, mert jó érzés, ahogy átfogja ujjaival az enyémet. Érzem, ahogy átölel, még csak az ujjaival ugyan, de máris biztonságban tart.

Arról nem is beszélve, hogy bizony érzem a jótékony, szerető energiáját is a tenyerén át. S amikor ebből kiesem, nem adom magam, máris kezd hiányozni!

Ilyen apróságok jelentik a szépséget, örömöt, szeretet és biztonságot.

 Harmatcseppek
Harmatcseppek

Te hogy vagy ezzel?

Nekem számtalan ilyen apróság, ajándék, öröm-pillanat jut a mindennapokban.

És sajnos azt is észreveszem, mikor lököm ki magam ezekből az áldással teli pillanatokból. És nagyon fáj... utólag, mikor rádöbbenek, ilyenkor mit teszek. És arra is ráeszmélek, ez az ego, egy kis ördög a jobb vállamon, ami nem enged, tiltakozik, lázong... ahelyett, hogy megélné a pillanatot, belesimulna a létbe, az örömbe, a szeretetbe.

Te vajon észreveszed-e, mikor teszed magaddal ezeket a napokat, élményeket... remélem, már csak perceket?

Amikor - persze leginkább utólag rádöbbensz, hogy - te magad hoztad létre ezeket! És még azt a mondatodat is megtalálod, ami akkor beindult, mint egy fúria, okozta a rossz érzést belül, s elhitted szavát... pl 'Miért én tegyem? Miért én induljak el felé? Most nem volt olyan... mit akar? Miért nem csinálja így és így?'

Ahelyett, hogy átadnád magad a pillanatnak, kapcsolódnál a rezgéshez, kinyitnád a szíved és áramolnál vele, a kedveseddel, s megéreznéd, neki is pont arra van szüksége. Hogy érezze a megnyílásod, szereteted, befogadásod.

Nem pedig az ész érvekre, agyalásra, férfias gondolkodásra, amikor úgy tűnik, nagyon megvédjük magunkat, csak épp a nőies oldalunkat nem engedjük érvényesülni.

Persze ez a gondolat futam már messzire vezet, ebbe most nem kezdek bele. Hagyom, legyen témánk későbbre is!

A lényeg az, hogy itt az ideje letenni önbántó, önostorozó énünket, s megtapasztalni, hogy lehet örömben, szeretetben, tiszteletben és megbecsülésben, elfogadva párunkat - élni.

Egyre inkább ezt kell tanulnunk!

A női energiát életre kelteni!

Megtalálni belső magunk, elfogadásunk, s miközben megtartjuk királynői énünket, belesimulunk a férfi ölelő, védelmező karjaiba.

Te melyiket választod?

Sütő Mária

~ • ~

Ha letennéd, régi gondolataid futamát meguntad, hallottad eleget belülről és rájöttél nem valós voltukra, s mást választanál, itt a lehetőséged. Megtanulhatod az EM Transzformáció módszerét. Magadon - és persze másokon is, - gyakorolhatod. Régi mintáidat elengedheted! Gyorsan, könnyedén, az energia támaszával, érezve a teret s felszabadítva az öntudatod, beengedni olyan új gondolatokat, hogy : 

- lehet másként, könnyedén élni,
- megtanítva magad a terhek letételére,
- új erősséggekkel-erőforrásokkal felvértezve, megerősítve önmagad
- tárd ki a kapukat, s engedd a jót, örömöt, bőséget megérkezni!
- Legyen ez a válaszod: ezt akarom!

Csak jelentkezned kell, íme, a jelenlegi kínálat:

Jelentkezem EM Transzformáció ismétlés, gyakorló nap-ra - június 24.

Jelentkezem az EM Transzformáció alaptréningre - június 30-július 1.

Jelentkezem az EM Transzformáció alaptréningre - július 28-29.

Vagy egy már haladóbb fokban vagy, évek óta gyakorlod, csinálod - akkor ez neked való:

Jelentkezem az EM Transzformáció_1_2 tréningjére

Ha bármi kérdésed lenne, nyugodtan hívj: + 36 70 314 11 92,
vagy írj ide:
sutomaria.eromerito@gmail.com címemre!!