Színezd magad újra

Zsírkréta szív

Színezd magad újra

Voltál már kimerülve? Elgyengülve? Célodat feledve?
Vagy állandóan tudsz repülni, szárnyalni, boldogságot sugározni?

Nos, amikor legutóbb rájöttem arra, hogy bizony, el vagyok fáradva, ki vagyok merülve, nincs honnan merítenem, elcsodálkoztam. Ez hogy lehet? Egyre kevésbé tudtam adni. Egy kevesebbet örömet találtam az életemben, a hétköznapokban. Hogy lehet ez?

Borús gondolatok és komor érzések tűntek fel bennem.

Nem értettem. Hogy lehet ez? Hiszen folyamatosan mozgok. Folyamatosan foglalkozom testedzéssel. Folyamatosan foglalkozom mentális feltöltéssel. Ugyanakkor fel kellett ismernem, belehajszoltam magam egy folyamatba s kevés olyan lehetőséget biztosítottam magamnak arra, hogy megálljak. Hogy valami egészen mással kezdjek el foglalkozzak!

Bár vallom... csak nem vettem észre, hogy éppen magamnak nem biztosítottam azt a fajta kikapcsolást, elvonulást, másra fókuszálást.

Hogy mi ez? Vagyis mi segít? Jó kérdés. Szerintem mindenkinek más.

A magam gyakorlata szerint ez lehet a rajzolás. Az igazán elmélyült rajzolás. Egy-egy különleges kép megalkotása. Mostanában nagy divat a mandalák világa. Én is - így is, úgy is vagyok vele, hol szeretem, hol nem értem! Mégis, amikor előveszem, egyszercsak belemerülök és már el is varázsol! Már csak a színek vannak előttem, a tollak vagy a ceruzák, s hogy mi jöjjön a másik után, hova mit tegyek vagy éppen nekem mi illik oda?

 Zsírkréta szív

Ezért is szoktam a táboraimba elvinni, ajánlani, tanácsolni. Csak annyit, hogy adjmagadnak fél-1 órát magának, hogy kipróbáld! Mert hányszor fordul elő, hogy nekikezdünk, s csak úgy köröznek körülöttünk a többiek... s egyszercsak odanyúlnak, leülnek, figyelnek, s már nyúlnak is a ceruzáért, filctollért, ecsetért... mert felébresztett bennük valami érzést, vagy csak bevonzza őket az a nyugalom, az a csend, vagy éppen a kacagás, ami körbevesz minket olyankor. 

 Szív mandala - WitSec

De lehet csak egyszerű Zen Tangle rajzolás. Akár színek nélkül. Mert elegendő hagyni, hogy a toll elinduljon a appíron, s akarja megrajzolni önmagát a kép!

Ugyanígy lehet a a kikapcsolás-feltöltés-feltöltődés eszköze a festés. Nem azt mondom, hogy mindenkinek ezzel kell foglalkoznia. Mégis azt látom, ha ezt a gyakorlatot a napjaidba befűződ, csak alkalmanként kisebb egységekben, akkor meglepő módon hatalmas lépést tudsz vele tenni önmagad felé, nyugalmad felé és energiával feltöltöttséged felé! S egyszercsak megtörténik az áttörés! Újra lesz energiád. Lesz motivációd. Lesz lendületed!

 Szülinapi ajándékfestésem

És sorolhatnám még, melyek azok a formák-témák-lehetőségek, amelyek kizökkentenek. Kizökkentenek, vagy éppen kilöknek végre, abból a lehetetlen állapotból, ahova - szentségtörés, de leírom, majd tán egyszer megérted, hogy - tulajdonképpen te magad juttattad magadat. És amelyek visszavisznek eredeti állapotodba, megtalálod azt a csendet, - igen, a fejedben és az elmédben, - amire igazán szükséged van ahhoz, hogy kapcsolódni tudj önmagaddal.

Nem. Nem beszéllek rá. Csak mesélek. Ha akarod, s amikor eljön a te időd, majd megteszed. Kipróbálod. És megtalálod azt a formát, stílust, azt az eszközt, ami a te életedhez, a te rezgéseidhez közelebb áll, s amiben igazán megtalálod önmagad.

A színek, legyenek azok anyagból, papírból, ceruzából, szemfestékből, vagy akár ételfestékból - az, ami egyik oldalon veled rezeg, másik oldalon pedig energetikai hatalmánál fogva átvarázsol téged. Meghozza azt a (gyógyító) állapotot, amit egyszerűen nevezhetünk ihletettségnek is. Vagy egyszerűen a belső csendet. Ahol megtalálod igazi önmagad!

Kívánom, hogy átalakulásodhoz megtaláld azt a legjobb módszert, ami neked jó, alkalmas és hozzád illeszkedik.

Mert így átfestheted az életed, átrezgetheted a harmóniát benne, s megtalálhatod újra azt az énedet, melyet oly régóta keresel!

 

 

Ha vágysz erre az állapotra, energiátlan, kimerült vagy s tudatosan keresed azokat a helyeket-módokat-lehetőségeket, ahol mindezt felülírhatod, megértve önmagad, s új dalt írhatsz magadnak, akkor neked ajánlom:

2018 év végén, december 30-án EM Iránytű esszencia ~ bőséges nőiség és 2019 év elején lesz az ezzel, célkitűzéssel, önmagad meg-rátalálásával, motivációval foglalkozó tréningünk: az EM Iránytű ~ bőséges nőiség 2 napban alcímmel, január 5-6-án.

(Ez nem azt jelenti, hogy kizárólag nők jöhetnek, csak egyszerűen bekapcsoljuk a nőies/jobb agyféltekénket is. Ami természetesen a férfiaknak is van! És természetesen nem rajzolni fogunk - bár lehet, hogy picit azt is csináljuk.)

Olvass utánahttp://eromerito.hu/treningek/fejlesztesek/iranytu  - s bátran jelentkezz!