Hétköznapi spiritualitás

Teremtve

Hétköznapi spiritualitás

Érdekes kérdést kaptam ma.

Mondhatnám azt is: gazdagító kérdést kaptam ma!

Megismerkedtem valakivel. Egy kellemes hang szólt bele a kaputelefonba: hamarosan érkezik a postás, küldeményt hoz. Jelzi előre, h olyan 10 perc múlva ér fel hozzám.
Ahogy átadja a küldeményt, megkérdezni, hogy van az, hogy amikor kapok egy küldeményt, (hozzáteszem: Kínából pl, mert engem is elkapott ez a bárhonnan beszerezhető olcsóság, meglepetések hada és az így vásárlás láza, ) a nevem mögött látja az Erőmerítő kiegészítést? Mit is jelent ez?

(A történet banálisan egyszerű: facebook-kal regisztráltam az egyik oldalon, így az ott található nevet írják be címzésként.)

Így aztán meséltem a munkámról, mi mindennel foglalkozom. Adok egy névjegyet is. Így szép lassan be is mutatkozom.

S mivel ilyen dolgokról mesélek, tréningek, jóga, előadások, meditáció jön az újabb kérdés: - Melyik ágát tanítom, csinálom (a spiritualitásnak)?

Óh, hát ez meglep.

Nem is tudok azonnal válaszolni. Hiszen 25 év alatt oly sok mindent tanultam és ezt ma sem hagytam abba. Oly sok féle dologgal találkoztam, tanultam és így rajtam keresztül ötvöződik a munkámban, a tanításomban, hogy nehéz is lenne egy iskola vagy ágként definiálni.

Aztán jön a felmentő sereg, vagyis a gondolat. Hiszen a kérdés is először az ERŐMERÍTŐ-re irányult.

Hát ez az, amit én tanítok. Amit képviselek. Vagyis amit én átadok.

És ráadásul ez a szó, jelentés, tréning műfaj le is van védve. Így hát ez akár tekinthető saját alkotásnak is. Végülis akár iskolának is! Heuréka!
Hiszen végülis ezért hoztam létre!

De kimondva már így fogalmazom: - Ahogy a név először, - amit igen, le is védettem, - aztán a szimbólum megérkezett szép lassan több évvel ezelőtt, úgy a jelentését is megkaptam az annak megfelelő időben. Számomra így állt és áll össze mindaz, amit én tanítok s képviselek. Nem más iskolához kapcsol. Magam vagyok az "intézmény". (Óh, hát ezt nevezhetjük akkor akár iskolának is! Erőmerítő Iskola)

140802 Szimbólum 4 - Összekapcsolódás

Így ez már talán egy önálló valami. Nem hajol meg egyik iskola előtt sem. Mégis, ami fentről érkezik - és így már nem biztos, hogy az enyémnek tekinthető, - tehát, amit megkapok, azt adom át, azt tanítom - legyen az jóga, tréning, szemlélet, oldás, bármi. Ám a legegyszerűbb példa maga az
Erőmerítő meditáció maga.

Hiszen ehhez szorosan kapcsolódik a szimbólum s az idővel tudatosuló jelentés és kapcsolat vele.

 

Ez hát az, amit adok, mert kaptam s magamnak meg nem tarthatom.

Így növekszel vele te, olvasóm, s mindaz, aki hozzám megérkezve mindezt átveszi-átéli velem s általam.

Ez a kincsem, adományom s ezt adom neked, most is, ahogy olvasod.

Hiszen az írás lehetősége, a ritmusok-dallamok, mik akár a jóga tanítás során is megérkeznek belőlem-általam, mindezt kapom s szórom, mint kincset, öledbe adom. Élvezd, tedd magadévá, merülj el benne!

Töltődj, erősödj vele és belőle, hisz ez a dolga, hogy téged erősítsen, ragyogásodat felnagyítsa.

Áldás-hála-köszönet, hogy itt is olvasóm vagy!

Hisz mindaz, ami jön, az a napjainkat gazdagítja.

Kívánom, hogy örömödre legyen, erősítsen és a következő lépésre serkentsen!

Így nevezem én ezt hétköznapi spiritualitásnak - mert ez az, amiként segítenie kell az életünket.

A szemlélettel, a gondolattal, ami tevékenységgel s az alkotással, mindaz, ami az életedet jelenti és ennek akkor is ott van a helye, ha a legegyszerűbb dolgot teszed. Nem kell ahhoz csodának születnie. Nem kell ahhoz ünnepnek lennie. Amit tanítok, a hétköznapok alkotása, energiája, megjelenése. Bár olykor csodaként is megjelenik.

Akkor működik igazán, ha mindennap teszed!

Így hát ne felejtsd: a mozdulatodban ott van a jelen, s e pillanat a legnagyobb ajándék, mi a boldogságodat elhozza!

Ahogy adod magad, te magad lehetsz az ajándék, vagy amit teszel, létrehozol, alkotsz. Te jelensz meg benne! Te sugárzol!

Te magad vagy a kulcsa!

Teremtve

Így tedd a cselekedetedet, tevékenységedet, a szándék tisztaságával, az alkotás örömével, hiszen minden pillanatodban jelen van az öröm lehetősége, az adás teremtő ereje, a boldogság magja!

Rajtad áll - hogy választod, teszed... vagy észre sem veszed!