Csendes tábor

Máriahalom hídja

Csendes ERŐmerítő Jógatábor

Tavaly a Csendes Erőmerítő tábort teszteltük. A résztvevők egyet ajánlottak, azon túl, hogy igen jól érezték magukat: legyen hosszabb! :-)

Máriahalom lépcső

Így idén is ott voltunk. Sokat tanultunk belőle! 

Ennek a tábornak nem célja, hogy professzionális jógássá fejlesszen téged... Csak az, hogy kezdd el gyakorolni, hogy megtapasztald a testedre és az elmédre visszaható remek hatását.
Ezen túl a csend elemei köré fűztük az összes programot. Tehát az igazi célja: hogy a benned lévő CSEND-et végre elérd, megtapasztald.
A gyakorlatban ez úgy szokott zajlani, hogy először a fejedben lévő zajt veszed észre és kezd el idegesíteni.. mert nem érted, miért kell hagyni, hogy ez legyen, s előjöjjön?
Aztán rájössz, hogy ez a te belső "zajod". És akkor szeretnél vele valamit kezdeni. Miközben megtapasztalod, - pusztán idő-morzsák erejéig - a csendet, a nyugalmat, a békét... egy-egy jóga óra végén, vagy a meditációdban, esetleg séta közben.
És ekkor már megérted és vágyod. Szeretnéd ezt mindig elérni.
Mert megtapasztalod, és már megérted ez alapján, miért CSEND tábor ennek a programnak a neve?
És ezek csak még mindig morzsák. Lehetőségek. Pillanatok.
Néhány foglalkozás segít abban, hogy előbb elérd ezt az állapotot. És amint átélted, már érted és akarod, hívod, szeretnéd. S h
aladsz lépésről-lépésre. Érted meg magad.
Ezért van annyiféle program benne.. mindben a csend, a belülre figyelés, a belső kincsed és fényed megtapasztalása a lehetőség.

 

Amint ezt megérintetted, már elérte a célját a táborom.

 

Ajánlás: nézd meg ezt a filmet, s valamit megértesz általa - MEDITÁCIÓ a címe

https://www.youtube.com/watch?v=9l-YYqjhVi4

(Megjegyzés: beilleszteni nem lehet, csak a you tube-on tudod megtekinteni)

Már tudod, és kaptál annyi útravalót, hogy magad is elindulj ezen az úton. Keresd azt a tevékenységet, ami neked megadja ugyanezt az élményt. Amivel ismét elő tudod hívni, megélni...
És akkor már érted, hogy mit okoz, hogyan lazítja meg a napod, simítja ki a ráncos homlokot, adja a nyugalom érzetét és rezgését számodra. Így hat, visz előre s békít meg a hétköznapokban, juttat el békés úton céljaidhoz.

 Máriahalom hídja

További gondolatok a témában hamarosan érkeznek!