Amit a jógatáborról mondtak...

Jóga béka

Amit a jógatáborról (és a hastánc táborról) mondtak...

 

8 éve, hogy először voltam magam is Mahastival, Pilisszentlászlón a táborában. Akkor még 'csak' a hastáncosokat jógáztattam és masszíroztam. És volt közben időm, - de jó is volt, - és beálltam én is táncolni. Csodás volt! :-)

Sütő Mária hastánc táborban

Megérezni az egész ívét, folyamatát, ahogy tanultuk az egyik koreót a másik után. Az egyik tanár néni és amásik stílusa hogyan áramlik és alkot egységet. Adja össze a mozgás minden oldaláról kapott élményt, összetettségét, kar-láb-kéz, csípő-tekintet és a többiek való összehangoltságát... ja és a zenéről már ne is beszéljünk!

Nem is tudom úgy átadni, elmesélni, milyen összetett volt az egész számomra! Sokszor nem tudtam - akaratom ellenére, - a mozdulatot, a tempót és a zenét, no meg a társakat összeilleszteni... nem csodálom, ha évekig tanulnak a hastáncosok! Hány izmot fedeztem fel a testemben, aminek a létezéséről nem is tudtam! És azt mind-mind külön-külön el lehet érni, másként mozdítani... ehhez képest a jóga egy egyszerű dolog!

Azóta is minden tiszteletem a táncosoké, hogy egyszerre tudnak minderre figyelni!

8. éve, hogy már én is tartom az ERŐmerítő Jógatábort közösen Mahastival.

 Hastánc a 2018 08 17-21-i ERŐmerítő jóga- és Mahasti hastánctáborban

Jógás körökben talán szokatlan, de kettőnk harmóniájában ez természetes folyamat, ahogy elejétől fogva összekapcsoltuk e két különböző dolgot, műfajt. A marketingben ezt hívják keresztreferenciaként is említik... Mi ezt a valóságban és tábor szinten is megvalósítjuk. Ahogy a nem konkurens témákat összekapcsoljuk és együtt adjuk át a közönségünknek: abból egy különleges, erőteljes hatású, mélységében átalakító program együttessé válik!

S eközben egy rakás önfejlesztő, önismeretet támogató eszközt is alkalmazunk... de ezt majd a részt vevők magukon észlelik. Ahogyan átalakulnak, finoman csiszolódnak, nézetük nyitottabb, befogadóbb, problémákat elengedőbbé és megértőbbekké válnak.

Micsoda öröm a mosolygó - és a búcsútól fájdalmas könnyeket hullató - lányokat látni!

 Hastánc a 2018 08 17-21-i ERŐmerítő jóga- és Mahasti hastánctáborban

Hiszen mi magunk is rendszerint elérzékenyülünk... annyi élmény, csoda történik - veletek együtt - mi velünk is! 
Hála-áldás-köszönet ezekért a csoda-pillanatokért!

Az első tábor még 4 napos volt, amiről ilyen visszajelzéseket kaptam:

  • óh, ha nem lett volna a jóga, nem bírtam volna végig a tábort!
  • meglepődtem, hogy tudok jógázni!
  • de jól kitaláltátok: micsoda mozgás, hogyan illeszkedik a két műfaj egymáshoz!
  • ha korán is keltem, megérte bemozgatni magam a jógával - annyit adott a hastánc gyakorláshoz, olyan friss és erőteljes lettem tőle!
  • sokat tanultam magamról: viszem magammal, hogy hogyan figyelek belülre, koncentrálok s lazulok el a folyamatban, miközben egy nem könnyű ásanát hajtok végre;
  • köszönet a színes programért! a csodás masszázsért!

A két műfaj olyan szépen illeszkedett egymáshoz, mintha egymás mellé teremtették volna!

Sütő Mária, a dokumentátor

Aztán olyan csodákkal, különleges programokkal sikerült még emelni a tábor alapból is gazdag kínálatát, színvonalát, amely programok (mátrix, kreatív foglalkozás, légzőgyakorlat, Shiatsu masszázs, meglepetés program a záró napon,) már szinte megosztják a résztvevőket, mert a bőség kínálatát élik át, s nehezen tudnak választani a párhuzamosan futók közül:

- köszönet a csodás pillanatokért!

- ilyen gazdag táborban még nem voltam! Alig győztem egyik óráról a másikra menni...

- sok ez a program, fejtörést okoz, legszívesebben mindegyiken részt vennék.. olyan klassz a kínálat!

- csoda élményeket kaptam: köszönet, hogy vagy nekünk! Fantasztikus változásokkal térek haza!

Jóga a 2018 08 17-21-i ERŐmerítő jógatáborban Jóga a 2018 08 17-21-i ERŐmerítő jógatáborban

És igen, a záró kör, a búcsú szavai, a hála érzése ott vannak velünk, és visszük egyik évről a másikra.. s alig ér véget az egyik tábor, olyan gazdag a lelkünkben átélt érzés, hogy búcsúzni is nehéz... s máris a következőt várjuk, arra készülünk!

Visszajelzések a 2018 08 17-21-i ERŐmerítő jógatáborban

Jövőre veletek, ugyanitt!