Az érintés varázsa

Érintés

Az érintés varázsa

Valaha multinál dolgoztam. Megismertem, mind az előnyét, mind a hátrányát. Sok kolléga ma is kedves ismerősöm. Jól emlékeznek rám, megismernek. A facebook hatásának köszönhetően ismeretségünk sokkal hosszabbra nyúlt, mint régen az átlagos ismeretségek.

Már bőven jógáztam és megtanultam a Shiatsu masszázst, amikor egy régi kolléga hívott fel. Nem közvetlen munkatársam volt. A projektek fűztek össze minket a munka terén. Igazából külsős cégnél dolgozott, odarendelt munkatársként. Férfi létére - a szakmai megbeszéléseinken túl, - ebédidőben, szabad időben - valahogy mindig különleges témáink voltak.

Aztán elkerültem én is, ő is a cégtől.

Így aztán pár év után kellemes meglepetés volt, hogy felhívott. Mesélt magáról, a hát problémájáról és úgy általában is az életéről, munkájáról. Kiderült, hogy egy kellemetlen, nem igazán gyógyuló, ám elég fájdalmas tünetet okozó betegséget örökölt. Sajnos, édesanyja sosem mesélt a saját gondjáról, fájdalmáról. Így ismerősömet váratlanul és nagyon erős hatásként érte a diagnózis.

Bejelentkezett masszázsra. Abban is bízott, fájdalmára enyhet ad ez a fajta masszázs is. Valóban így is lett!

A hát Shiatsu masszázsa

A masszázsomat legtöbbször csendben szoktam végezni. A Shiatsu alaptétele, hogy teljes odaadással vagyunk a vendég felé és a belső érzékeléseink jeleire érzékenyen figyelünk. Az én gyakorlatomban azonban sokszor olyan témák jönnek elő, amelyekről fontos és szükséges beszélni, ezért ezt az időt, alkalmat is felhasználom arra, hogy ezeket a felbukkanó  információkat átadjam.

Ennél az alkalomnál azonban azt éreztem, csendben kell maradnom. Kollégám teljes odaadással merült a masszázsba. Kidolgozott izmaiban lévő-rejlő feszültségek szépen lassan oldódtak fel. Minden izma ellazult, teljes átadással mélyült bele. A kezdeti pár szó után, csendben zajlott végig a folyamat.

A Shiatsu masszázsra az a jellemző, hogy észrevétlenül visz egyre mélyebbre és mélyebbre. Ahogy haladunk a test pontjain, úgy oldódnak fel a blokkok, az ellazulás egyre észrevehetőbbé válik. A lélegzet mélyül, a karok-lábak feszültségmentesen hevernek. A lélek mélyen kalandozik... Olykor az alvás tünetei is fel-felbukkannak.

Legtöbbször, amikor a talphoz érek, már a vendég a feje tetején érzi a bizsegést. Meglepődve szokták elmesélni.

A talp masszázsa: reflexológia

Nos, ő a végén csodálkozva ébredt. 

- Hova varázsoltál el engem? - kérdezte meglepődve, mikor végeztünk.

Csodálkozva néztem, és kérdeztem vissza: - Miért, mi történt?

Ő pedig ámulva mesélte, talán maga sem hitte, mi is történt vele: - Egy csodálatos réten voltam. Ám nem egyedül. Lélektársaimmal találkoztam és ott játszottunk, nevettünk, mókáztunk nagyokat! Csodálatos volt!

Én csak annyit tudtam mondani: - Ez igazán szépsége! Hát akkor oda kellett utaznod! Ebben segítettelek!

Számomra megható, csodával teli pillanat volt, hogy ebben az élményben részesülhetett kollégám, az én kezem, jelenlétem és segítségem által. Biztosan annak volt itt az ideje, hogy ezt megtapasztalja. Az ő átadása, beleoldódása szükséges volt a  folyamathoz, akkor is, ha nálam, az én kezeim alatt történt. Mindezek kellettek a megtörténéshez.

Természetesen nem minden masszázs ilyen különleges. Ám minden Shiatsu - rendkívüli! Az is elegendő, ha csak teljesen bele tudja engedni magát az ember. Hiszen a mai stresszes, rohanó világban már az is csoda, ha kellően át tudjuk adni magunkat a pillanatnak és az agyunk legalább a masszázs idejére teljesen ki tud kapcsolni.

Boldogság kifejezése

A megtapasztalt finomságok egyéniek, eltérőek és különböző mélységűek. 

Egyben azonosak, hogy nagyon mélyen, teljesen kikapcsolt állapotot tud a Shiatsu létrehozni. Azok pedig, akik már többször kipróbálták, örömmel és teljes bizalommal adják át magukat. Így ők még mélyebb élményben részesülnek. Ez ugye attól is függ, mennyire gyakorlott az illető a kiengedésben, ellazulásban.

A hát kíméletes Shiatsu masszázsa

A jógaóráimon szoktam látni, megfigyelni, hogy sokszor hónapok munkája szükséges ahhoz, hogy egy pörgős nap után és egy "kemény", megdolgoztatós jógaóra után is teljesen át tudják adni magukat a Savasaná-nak ("hulla" póznak), azaz a végső, pihenő póznak.

Annak idején, amikor vezetőknek tartottam Időgazdálkodást és a relaxáció alapjait, az autogén tréning elemeivel ismertettem meg őket, akkor reagáltak úgy, hogy: - Ááá, ők nem tudnak kikapcsolni! - szerencsére azonban a folyamat, a kiváló hang és a jó időzítés és technika megtette a hatását, sikeresen bele tudtak mélyülni. Pedig helyből relaxálni a vezető munkakörben látszólag bizony nehéz!

Ugyanezt tapasztalom meg a masszázsnál is. Bár, az én módszerem sokszor erőteljesebb és hatásosabb. Ehhez kapcsolva a Shiatsu módszerét, már teljes a siker!

Ha tehát úgy érzed, rád fér a kikapcsolás, pihenés és feltöltődés, ne habozz hívni:

+ 36 70 314 11 92

Ajándékozás esetén tekintsd meg az Erőmerítő Ajándék Utalványokat:

Ajándékutalvány 2018 madaras  Ajándékutalvány 2018 madaras

 

Shiatsu-val, a japán nyomópontos, egyik legnagyszerűbb masszázzsal várlak szeretettel, hogy immunrendszered újra feltöltődjön, idegeid kisimuljanak, beinduljon a tested öngyógyító mechanizmusa Így nyugodtan indulhatsz a hétköznapok feladataiba, könnyedén megbírkózol velük.

Megtaláljuk a számodra megfelelő helyet és időt, amikor élvezettel tudod átadni magad a masszázs gyönyöreinek!

Tedd rendszeressé, hiszen mind a testnek, mind a léleknek fontos az érintés, a simítás, a gyengéd elfogadást közvetítő, elringató masszázs.

 

AJÁNLÁS:

Olvasd el ezt a cikket is: Az ölelés csodája