ERŐmerítő® Shiatsu masszázs

A Shiatsu (ejtsd: siacu) japán szó, jelentése ujjnyomás.

Átalakítós képem 4 törpe

 
E masszázsnál leggyakrabban az ujjnyomást használják, hasonlóan az akupresszúrához. A Shiatsu felhasználja az akupunktúra, a jóga, a manuálterápia és a masszás elemeit, gyakorlatait, tudását, így válhatott a 20. század egyik leghatékonyabb masszázsává.
Holisztikus szemléletű: a teljes embert kezeli, a lábujjaktól a fejtetőig.
 
Az energiapályák mentén enyhe, ám mélyreható nyomással – speciális, a Shiatsu-ra jellemző kezelési móddal – élénkíti  az energiaáramlást és ezáltal testi-lelki harmóniát teremt, erősíti a szervezet öngyógyító mechanizmusait és támogatja a belső megerősödés folyamatát.
 
A folyamatban része van/lehet az ún. Kembikinek, ami a hát masszázsa, közvetlenül bőrön. A Kembiki egy  különleges gyógynövényekkel elegyített, finom, nagyon könnyen beszívódó és illatos olaj segítségével zajlik.
A masszázs – hasonlóan a Thai és a Yumeiho masszázshoz – ruhában zajlik: kényelmes póló, pamut nadrág, zokni. A folyamat biztosítja a teljes elengedettséget, lazulást, és a stressz elengedésével, feloldódásával jár együtt.
 
Haladó szinten az erősebb nyomások kivitelezéséhez a tenyereket, a könyököt, a térdet és a talpat is felhasznál(hat)ják. Ezenkívül fontos szerepet kapnak a különböző nyújtó fogások is, hasonlóan a jógához.
 
A rövid program 1 órás. A teljes Shiatsu kezelés 1,5 óráig tart, esetenként ennél hosszabb is lehet (2-3 óra is), a beiktatott Kembiki és egyéb területre koncentráló kezelésekkel.
 
A Shiatsu hatásai között említik:
 
·       Energiastimulálás és az energiablokádok feloldása.
·       A csontok és izomzat panaszainak enyhülése.
·       Hátfájás, különféle görcsök, váll- nyaki problémák, görcsös fejfájás és derék­fájás panaszainak jelentős javulása, elmúlása.
·       A közérzet egyértelmű és pozitív javulása. A Shiatsu közelebb viszi lényének mélyebb megértéséhez.
 
 
Visszajelzések a kezelésekről:

Hihetetlen ez a mélyülés, amit nálad megtapasztalok. Minden tagom könnyűvé válik, s fizikai érzetem eltűnik... és valami mélységbe, nyugalomba megérkezem. A lelkem olyan csendet tapasztal, amit mindig újra és újra vágyok. Ezért jövök, amikor csak tudok. Köszönöm neked!

 

2018 március              

Szilvi

Két napja voltam nálad masszázson. Aznap csodás volt! :-)
De nem csak aznap, hanem tegnap és még ma is érzem a hatását! Könnyebb vagyok, légies.
Jól vagyok! Kell-e ennél több? :-D
2017. október 23.                     N.
 

Hihetetlen nyugalom és béke lesz a masszázsod nyomán bennem. Már az első percek feloldanak. s azán egyre csak mélyülök. Eltűnik a külvilág, belül vagyok és ringatózom. Ringat a finom érintésed, a kezedből áradó gondoskodó szeretet, és felold bennem minden összecsomósodott dolgot, izmot. Új emberként kelek ki a kezeid alól. Rendben lesz a világ is körülöttem. Köszönöm neked!
2013. május 19.                     Erika

Varázsolsz, amikor masszírozol. Ott van benned és körülötted, aztán néhány perc alatt bennem is megteremted a nyugalmat - hiszen ezt árasztod. És ez engem is átjár. Az érintésed, a simításod, könnyű légies gyöngédség, ami pillanatok alatt elvarázsol. Ilyenkor leteszek egy csomó terhet, amit nem is értek.. miért cipeltem: És milyen jó, hogy már nem viszem tovább. Szabad a hátam, könnyű vagyok. Hát ezért szeretek hozzád járni!
2013. január                          Köszönöm, Kati.
 
Az érintésedben ott a szeretet. Azért szeretek hozzád járni, mert nem törsz össze, mint azt sajnos máshol megtapasztaltam.
Te feloldasz, összeraksz, békét teremtesz bennem.

2012. december                    Köszönöm: Márta

 

„A gyógyulás élménye mellett:
 
·       az ellazulást, a csendet, az elevenséget, figyelmességet és elengedettséget;
·       az érintés által létesülő kapcsolat, védettség érzését nyújtja.
 
A Shiatsuval kapcsolatban - sokszor említik a meditációt, a nyitottságot, a rendezettséget, a befelé irányuló figyelmet, a megértést, a fejlődést és - nem utolsó sorban - az élvezetet, a kellemesség érzetét.”
 
Részlet Ilona Daiker: Shiatsu könyvéből
 
Egy film, amely az Egy S Ég Központ Egészségnapjának résztvevőiről, masszázsairól szól, benne láthatod a Shiatsu-masszázst és engem is. (A masszázsomban természetesen a hátadon, bőrödön is kapsz masszázst!)
A program: 2014. október 11-én 14-18 óráig volt.