Forró-ság

 Vízcsepp-szivárvány

2014 év vége az ajándékozás korszaka lett.

Novemberre készülve (születésnapom), már idejekorán megszületett pár ötlet.. s aztán ugyanígy folytatódott: koncertjegy, előadás, színház.. és még egy pár dolog lett így ajándékommá.

Ez úgy történt, hogy egy kedvező bérletet láttam meg tán, és azt is novemberben… (20 alkalmas) és kezdett jönni a hideg és vágytam a melegre… és egyszerűen azt is magamnak ajándékoztam (sok ajándékot kaptam már magamtól mostanában!!! :-DDD) ezt a bérletet (’ócsó’ volt.. tudod…). Gondoltam, hideg ellen remek lesz! Ismersz, utálok fázni! :-)
Szauna
 
És még egyet gondoltam: tök jó lesz méregteleníteni.. ezzel átvészelem a telet, és ráadásul edzem is magam vele!
 
Ennyi volt a terv.. és aztán elmentem.. egyszer 1 órásra.. (vajon bírom-e?) – és tök jól felpörgetett, egész nap olyan lettem tőle , mint a kályha, árad belőlem a meleg és nagyon bírom… :-) Jóóól feltöltött energiával… Aztán elmentem még egyszer… kipróbáltam a 1,5 órást.. na, az egy kicsit elfáraszt.. de jól vagyok tőle… és egyre több előnyét látom.. 
 
– miközben 1-2 dolgon az elején persze fennakadtam:
• azt mondják: Trikonasana és lemennek Parshva Konasaná-ba… meg ilyenek… először: ááá, aztán már nem érdekel… még van 1-2 hasonló, de nem akarom meghallani... legyen nekik ilyen...
• az álló gyakorlatot nem a szőnyegen, hanem keresztben a padlón csinálják.. csoda, h el nem csúsznak az emberek… ezen kicsit háborgott a lelkem, megterveztem, hogyan fordítom majd nagy lendülettel keresztbe a szőnyegem.. (haj, az igazság érzetem és a lázadó lelkem) aztán elengedtem ezt is... igyekszem kikapcsolni, mert ugye ez fejben van és nem tök mindegy??
• igyekszem csak magamra figyelni, hogy az agyamat is ki tudjam kapcsolni… mert sokszor pörög még...
• most még az sem zavar, hogy nincs változatosság, mindig ugyanaz a sor...
• azért azt észrevettem, hogy hiú vagyok rendesen és... ->
• természetesen van, amit a magam módján csinálok (persze Iyengar-osan), így meg is kaptam, hogy nagyon szépen csinálom, (hát ki a franc ne csinálja szépen, ha már Iyengar J2 tanár vagyok, igaz?? :-) ) –
 
szóval a többi előny, amit felfedeztem és jól esik nekem:
-  a szauna vágyamat rendkívül jól kielégíti… csak az passzív, itt meg aktív is vagyok! És piszok jól esik izzadni, nagyon bírom, nem is tudtam, h ennyire megy nekem!! így rendszeresen tudok menni, mert le akarom járni a bérletet!
- fizikailag baromi jól bírom, jól esik… :-)
- mostanában baromi hideg van itthon és nagyon klassz feltöltődni meleggel.. mert itt nincsen ám tengerpart, meg napocska.. tudod? ;-))) és az nagyon hiányzik!!!
- a nyakam sokkal jobban mozdul, hátrafelé is, egész laza lesz a nyakcsigolyám, amit a szgép miatt rendkívülien be tudok feszíteni,
- a tüdőm kapacitása is jobb lett, tudod, volt egy időszakom, hogy olyan volt, mintha nem tudnék lélegezni… tavaly év elején…
- a bőrömre jó hatással van :-) ugyi, a méregtelenítés!
- a térdemre is remekül hat – emlékszel, mindig kímélnem kell, előkészítenem és most van egy gyakorlat, amit sokkal könnyebben tudok megcsinálni, nem kell féltenem, na, ennek aztán annyira örülök!!! órákon sokkal könnyebben belemegyek lotusban némi előkészítés után! :-DDD
 
- ha hízok, az gyorsan leszalad rólam, hiúság, óh!! ;-)))
- .. írjam még tovább?? 
 
Azóta rájöttem, télen mit nem szeretek - a hideget és fázni. Legközelebb tán a Maldív szigetekre kéne mennem, hogy ami hiányzik (napfény, meleg.. ja és a tenger!), mindezt természetes formában megkapjam:
Maldív szigetek - Judittól
Ezt a képet régi barátnőmtől, jógásomtól kaptam, aki itt szilveszterezett - köszönöm neki!
Most már a Bakancslistámon szerepel - én is szeretnék eljutni oda! ;-)
 
Hát igen, ez sem rossz ötlet! Ám míg oda kijutok, addig nyomom az Iyengar jógát, mert azt szeretem igazán, s szauna helyett és egyéb céllal pedig alkalmazom a forró jógát.
 
 
Szóval: te is légy bátor! Próbálj ki mást is, mint amit eddig csináltál!
Amit szeretsz, ne hagyd el, és miközben ne félj új dolgokba belekezdeni!