F**k it - B...a meg! 1.

F**k It - B...a meg! 1.
Az igazi spirituális út
F**k it - B...a meg! c könyv borítója
 
Remek nap volt a mai, jó élményekkel.. és találtam egy könyvet, sajnálom, h nem azonnal vettem meg, de meg fogom:
 
Már a címe is sokat mondó.. nagyon!!!
Most már roppant kíváncsi vagyok!!! Nem hagyom ki!
És nem fogok tökölni... kimondom! Ahogy ma már háromszor megtettem!!!
Ez a 'Ba meg terápia'! Gyógyulni akarok! :)
 
"Isteneket keresünk, és elmulasztjuk az élet csodáját.
Maga alá temet a múltunk, aggaszt a jövőnk, és közben lemaradunk a jelenünkről.
 
Nekünk, embereknek olykor megfordul a fejünkben, hogy az életünk tökéletesen értéktelen, és azon töprengünk, mi értelme ennek az egésznek. Keressük azokat a dolgokat, amelyek fontosak lehetnek a számunkra, kötődni kezdünk hozzájuk, és aztán az élet elveszi őket tőlünk. Ez pedig nagyon tud fájni. Aztán újra azon töprengünk, mi értelme ennek az egésznek. Aztán újabb dolgokat keresünk, amelyek számíthatnak, aztán kötődni kezdünk ezekhez is, de az élet őket is elveszi tőlünk. És ez is piszkosul fáj. De azért keresünk tovább 
Ezzel csak az a gond, hogy legtöbbször olyan dolgok miatt aggódunk, amelyek ha képesek lennénk három lépés távolságból meg gyelni őket, rájönnénk, hogy egyáltalán nem is fontosak. És annyi időt és energiát áldozunk arra, hogy ezeken pörögjünk, hogy egyszerűen nem marad időnk és energiánk a tényleg fontos dolgokra.
Azon görcsölünk, hogy elkésünk-e egy megbeszélésről, de a gyerekünkért nem megyünk el az iskolába. A zsebünkben lévő aprón problémázunk, de nem vesszük észre, hogy az utcán élő embertársaink mennyi mindenben szenvednek hiányt. Isteneket keresünk, és elmulasztjuk az élet csodáját. Maga alá temet a múltunk, aggaszt a jövőnk, és közben lemaradunk a jelenünkről.
Ezért néha muszáj kimondanunk, hogy ba meg! Mindenre, aminek igazából semmi jelentősége. Így a feszültség, a stressz és a kötöttség helyébe az elengedés és a szabadság lép. És végre odafigyelhetünk mindazokra a dolgokra, amelyek tényleg számítanak.
Ez a Ba meg-terápia alapja."
 
És ez nem vicc! Maga a valóság!
 
Egy nagyon jó barátnőm és trénertársnőm (Szabó Ilona SZIAKADÉMIA) gyorsítónak hívja és remek gyakorlatában, talán a Nagy bírálat feloldó-ban alkalmazza is! Csúcs és nagyon hatékony! Old, gyógyít és beindít - a legjobbkor! Olyan folyamatokat indít el, ami jobbá teszi az életünket - ha hajlandóak vagyunk magunkkal dolgozni, a bennünk lévő fájdalmakkal szembenézni és feloldani, azzal foglalkozni, azaz magunkat gyógyítani.
És nem a másikon végrehajtani (megtorolni, játszmázni, hatalmi harcot vívni, víz alányomni, konkurenst látni ott, ahol nincs és ezért ágálni, feljelenteni vagy hasonló dolgot tenni; és jó, hogy nem gyilkolni... megtorolni... 12 embert lelőni... nem folytatom a sort.. el tudod képzelni...) mindazt, amihez tulajdonképpen semmi köze sincs!
Csak mert épp ő volt ott, s persze ő vállalta fel azt a szerepet (nem itt és most, hanem valahol időben jóval előtte, de ez egy másik történet), hogy benned felébressze a sértett-sebzett részedet.. amivel tulajdonképpen neked van dolgod, meg kell gyógyítanod, mert most jött el az ideje!
S tartson neked egy olyan tükröt, amiben éppen te látszol - mert TE utálod ezt a helyzetet, TE váltod ki és belőled árad az az energia, ami mindezt kiváltja.
 
S ha nem akadsz bele ebbe a csapdába... (mert egó pajtás sokszor behúz a csőbe) és nem vezeted le (rajta) az első indulatodat, akkor a másodikban már lesz időd végiggondolni, mire is hívja fel a figyelmedet az univerzum (a jó Isten/felsőbb éned/tudatalattid - tetszés szerint behelyettesíthető, ami neked megfelel):
- azaz mivel is van éppen dolgod?
- milyen/melyik részedet kell újra gyógyítanod, elfogadnod és szeretned ahhoz, hogy ez a helyzet kioldódjon?
 
Mi a hát dolgod vele?
 
Elsőként: lélegezz nagyot és mélyet! (Így emeled a rezgészszinted.. s időt is adsz egyúttal magadnak! Mintha egy lépést hátralépnél.. meglátod, kell az nagyon!)
 
Másodszor: nézz mögé a történetnek! És fejtsd meg, melyik az a részed, ami pont olyan, mint amire azt mondod - utálatos! na, pont ezt nem.. én nem vagyok/lehetek ilyen... ez nem lehet...! stb... És kezdj el vele dolgozni: szeretni, magadba fogadni, Ho'oponopono-zni vele.. vagy alkalmazni a Nagy bírálat feloldó-t (Szabó Ica ezen két gyakorlata igen jó, ezért ajánlom őket! katt a linkre!) vele, vagy megbocsátani neki/magadnak, ÉFT-zni, vagy Sághy Enikő Teremtő önismeret meditációjával (magas szintű gyakorlat! - ezért is ajánlom) - vagy bármilyen más módszerrel, ami hatásos és ismersz, gyakorlod, - gyógyítani és kioldani!
 
Ha jól csináltad = kioldottad, már nem lesz vele több dolgod!
(Azaz már nem jön hasonló történet eléd...)
Hálás lehetsz Önmagadnak!
 
(Bár vannak makacs részek, több oldalról is megkísértenek... hát akkor elég mélyen és több rétegben fordulnak elő.. árnyékénjeiddel akkor is csak neked van dolgod! Ne add fel! Sikeres vagy és megoldod!)
 
Meglátom, milyen a könyv!
 
Az előszót M. Townsend tiszteletes írta, aki saját bevallása szerint is:
 
"A b...a meg nem arról szól, hogy bántó szavakat vágjunk a többiekhez, hanem arról, hogy szembenézz önmagaddal (vagy legalábbis a saját egóddal). A b...a meg tao útja arról szól, nézz szembe a saját félelmeiddel, és mondd ki, hogy nem fogod többé a saját személyiségedet háttérbe szorítani. A b...a meg-nek ára van, ám a jutalom sokszor jóval nagyobb, mint a veszteség. A b...a meg kemény dolog, de szükséges, ha az akarsz lenni, akinek lenned kell."
 
"Jézus annyiféleképpen mondta ki ezt. Azokra, akik azt gondolják, megmondhatják, hol a nők helye, sőt, engedte, hogy egy szajha megcsókolja a lábát. Azokra, akik bűnnek kiáltják ki az italt és a bulizást, sőt, még bort is csinált a már amúgy is dühös társaságnak. Azokra, akik annyira igazhitűnek és makulátlannak gondolták magukat, és még az egymásra vetített gyűlöletüket is megállította. Azokra akik, úgy gondolták, a vallás arra való, hogy felsőbbrendűnek érezzék magukat, és felemelte az elesetteket, az összetörteket és az elnyomottakat az isteni szeretetbe."
 
"Azt gondolom, hogy a vallásos és a spirituális embereknek nagyobb szükségük van erre a leckére, mint bárki másnak. Vissza kell mennünk arra a helyre, ahonnan az általunk követett irányzatok alapítói elindultak, azokhoz a nőkhöz és férfiakhoz, akik megtanították, hogyan éljünk teljes és bőséges életet, és hogy ne a felszín sekélyes hangjára, hanem a belső hangunk bölcsességeire hallgassunk."
 
"Sokszor látom az emberi elmét olyan valaminek, ami állandó dialógust folytat önmagával. Mintha sok hang egyszerre kiáltana figyelemért, és ezek többsége az egóé. Alattuk azonban van még egy hang, egy halkabb, de bölcsebb is. A b...a meg hagyja, hogy ez a mélyebbről jövő hang érvényesüljön, és segít, hogy bátran szembeszállj a többi jajveszékelő hanggal úgy, hogy igent mondasz a rizikóra, szembenézel félelmeiddel, átadod magad a saját hitednek, hogy kiugrasz a semmibe, kilépsz saját elvárásaid taposómalmából."
 
Nekem ez igen jó ajánlás!
 
Hát neked?