Aktuális energiák

AKTUÁLIS ENERGIÁK * ÚJ ÉV KEZDŐDIK EL
Boldogság
Szeretettel köszöntünk a Kék vihar évében!
 
Az év 2016. Július 26.-tól- 2017. Július 25.-ig tart.
 
Az éves energia azt a Teret mutatja meg számunkra, amiben az év folyamán mozoghatunk.
 
Olyan ez, mint amikor meghatározzuk, hogy melyik országban, annak melyik városában, a városon belül melyik házban és azon belül melyik szobában vagyunk.
 
Az éves energia ebben az értelemben az országunk, a havi energia lesz a városunk, az aktuális hullám a ház és a napi energia a szoba. Remélem, így érthető számodra is.
 
Ez a Tér adott, ezen nem tudunk mi emberek változtatni, ezt a mindenség biztosítja számunkra. Ebben a térben mozoghatunk tudatosan, ha megismerjük az adottságait. Aki nem tudatosan mozog a térben, az is mozog, azt az embert, az energiák mozgatják, rángatják össze-vissza, és ő csak ide-oda sodródik… Eddig te is ezt tetted, sodródtál… Mostantól lehet másként, dönthetsz úgy, hogy megismered a Tér jellegzetességeit és kihasználod az adott lehetőségeket úgy, hogy te jól járj vele.
 
Tarts velünk és áramoljunk együtt az energiákkal, teremts harmóniát az életedben!
 Egyensúly
Ebben az évben az alap minőségek melyekkel dolgoznunk kell:
 
belátás, megértés, elfogadás, elengedés.
Itt és most be kell látnunk, hogy parányi részei vagyunk mindössze a Mindenségnek. Fel kell ismernünk, hogy alapvetően nem a mi akaratunktól függ a világ működése, fel kall hagynunk azzal, hogy mi irányítsunk. Fel kell ismernünk, hogy van valami, ami nálunk nagyobb, több és ez a valami mindenkiről és mindenről gondoskodik. Ideje, hogy személyes akaratunkat szabadságra engedjük és hagyjuk, hogy vezetve legyünk. Ez az egyetlen esélyünk arra, hogy az energiákkal szinkronban legyünk és így jó időben, a jó helyen legyünk.
 
Ebben az évben el kell engednünk mindent, ami nem szolgál már minket… helyzeteket, akár embereket. Most azt gondolhatod, hogy az nehéz… Igen, lehet az is és lehet könnyű is. Ha hagyod, hogy megtörténjen, akkor könnyű lesz, ha tartod, nem engeded, nehéz lesz. Így vagy úgy, megtörténik, hidd el. A változás ideje van, veled vagy nélküled, de megtörténik a Mindenségben! Annyit tehetsz, hogy alkalmazkodsz ehhez a változáshoz és együtt áramolsz vele. Nem veszíthetsz! Egyensúly van, Rend van és ez azt is jelenti, hogy azért amit elveszítesz, valamit kapsz cserébe! Valami újat, ismeretlent… talán többet, jobbat. Valamit, valakit, akire, amire most szükséged van.
 
Ha már senkiben és semmiben nem tudsz bízni, bízz a Mindenségben, Istenben, hidd el, hogy a legjobbat akarja neked. S mert a legjobbat akarja, üzen… az energiákkal üzen, és azt mondja, áramolj vele!
 
Átalakulás, átrendeződés kezdődik el. Kis világok jönnek létre, ezek találkoznak egymással. Nem kell teljesen felolvadni egymásban, kis ponton kell érintkezni. Az érintkezési pontoknál energia csomópontok jönnek létre. Minden ilyen energiapontban megjelenik a Hold energiája. Magáért a kapcsolódásért mindenkinek tennie kell, magát kell megismerni, felismernie, hogy a valódi ént tudja beletenni a közösbe. Az ilyen szintű találkozásoknál belül létrejön egy középpont, és ott megszületik egy közös Szív, ami már mindannyiunkért lüktet.
 Kapcsolódás
Amikor ezekben a találkozásokban megjelenik az egyéni én, az egyéni akarat, akkor minden szétesik, még a kis csoportok is felbomlanak. Nem lehet egyéni irányítás, nem lehet semmi egyéni, csak fentről jöhet az irányítás.
 
Amikor kibillensz a pozitív Kék vihar pólusból, akkor ítélkezés, bírálat, illúzió és léthazugság jelenik meg az életedben. Ezek figyelmeztetnek, hogy nem vagy jó helyen, hogy beleszorultál a személyiségedbe. Ilyenkor a kapcsolódások felbomlanak körülötted, mert az egyéni akarat belekúszik az Istenibe.
 
Úgy tudsz visszabillenni, ha magad helyett másokra kezdesz figyelni és keresed azokat, akik a segítségedre szorulnak. Amint meglátod a másikban a kicsit, az emberit, máris megszűnik az ítélkezés benned. A lényeg, hogy keresd, hol segíthetsz!
 
Ez az év, a belátás, megértés, elfogadás, elengedés éve lesz.
 
Végtelen szeretettel: Váradi Andrea és Dömötör Aletta
 
 
 Halál
 
LÉTED ÖRÖK LEGYEN!
 
"Tanuld meg a víztől követni utadat, Tanuld meg a tűztől: mindből hamu marad. Tanulj az árnyéktól őrködni éberen, Tanulj a sziklától megállni helyeden. Tanuljál a Naptól, mely nyugovóra tér, Tanulj a szellőtől, mely lombok közt pihen: Hogyan kell életed leélni csendesen. Tanuld meg tőlük, hisz mindenik testvéred: Hogy kell szépen élni és szépen halni meg.
 
Tanuld a féregtől: semmi sem fölösleg, Tanulj a rózsától tisztán maradni meg. Tanuld meg a lángtól elégetni szennyed, Tanuld a folyótól: utadból ne térj meg.
Tanulj az árnyéktól alázatos lenni, Tanulj meg a Naptól szüntelen haladni.
 
Tanuld négy évszaktól ismerni az időt, Tanuld a csillagtól, hogy az Égben erőd. Tanulj a tücsöktől: ha magad vagy, zenélj. Tanuld el a Holdtól, hogy semmitől ne félj. Belátást a sastól, s ha vállad súly nyomja, Nézd meg, milyen terheket cipel a hangya.
 
Tanuld a virágtól, hogy légy szép és kecses, Tanulj kismadártól: szabadon repülgess. Tanulj a báránytól: legyél szelíd, mint ő, Mindentől tanuljál, mert minden veszendő. Úgy figyelj utadon, mi célodhoz viszen, Tanítson, mi meghal, s LÉTED ÖRÖK LEGYEN!"
 
 Harmónia