Megtaláltam - társteremtő vevőtársat keresek

Rákoskeresztúri ház

Megtaláltam a házam, tehát: társteremtő vevőtársat keresek*

Rég írtam, be vagyok gubózba.Rákoskeresztúri ház

Megérkezett.. eljött végre a házam, mit úgy érzek, hogy kell nekem.. csak éppen... szóval van még vele dolog, elolvasod? Tarts velem!!

Márciusban egy jógásom lelkesen küldte a linket: - Ez az, ez kell neked! Ez a tiéd!

És milyen igaza volt!
Így még nem jártam. Eddig minden lakás/ház után jöttek a kritikai észrevételek és a rossz érzés, hogy ez sem az... ám ez a lakás/ház, megszólított. Hazaérve, este már azon gondolkoztam, hogy akkor mit is kell majd csinálni vele? Mit kell felújítani, mert azért van dolog vele.. de annyira megmozgatott, hogy vele álmodtam és már gondolatban szigeteltem belülről a házat.. és tapétáztam, festettem, (fa)lépcsőt csiszoltam.

Szóval egészen odaképzeltem magam! Ott voltam, láttam a teret s hogy hogyan helyezem el a sok cuccomat...?

 Nappali

Készültünk a statikussal megnézni, vártam a jelentkezését... mire észrevettem, hogy nincs fenn a hirdetés. Kérdezem az ingatlanost, s mondja: visszalépett a tulajdonos. Csak egyben akarja eladni az egész házat-kertet. Nos, elment a kedvem nagyon!

54,9 MFt.. óh, de jó lenne most egy ötös a lottón. De nekem sajnos, nincs ennyim.. csak a felére van, arra is alkuval, lehetőségem.

Eltelt két hónap, s rákérdeztem. Megnéztük újra, mert még mindig nem ment el.

Változatlanul akarom, csak most több felújítani valót látok már rajta, hisz sikerült végre másodszor megnéznem!!

S azt gondolom: ez a ház rám vár, ez a lakás az enyém!

Szerencsémre az árat lejjebb vitték, most már jobban látom s van remény.. már csak egy társat kérek magam mellé!

TÁRSTEREMTŐ LAKÓTÁRSAT keresek!

Egy olyan embert, akinek a két szobás, 86 nm-es lakás elegendő, és nem nagy családdal akar költözni. Akinek elegendő a keskeny telek s a rá eső kert rész a két kis halastóval! Akit nem zavar, hogy van egy lakója, aki persze a költségeinek egy részét fizeti (!), s aki cserébe persze, ott lakik az udvarban, a külön álló kis házban!

A két fő lakás külön víz-, és gázórával rendelkezik. Saját fogyasztás szerint fizet. A kis szoba-konyha-fürdőszobás házikónak (30 nm önálló, szigetelt épület) pedig korrektül almérője van.

Ez így tehát egyben eladó: 86 nm önálló lakás és 30 nm-es kis ház. Irányár: 27,5 MFt - saját kertrésszel. Ez ne riasszon el: ez kiinduló ár. A ház kicsit túl van árazva, mindenképpen lehet belőle alkudni. Ne csodálkozz, ha ugyanezt a lakást olcsóbban megtalálod a hirdetések között.

Az egyik ingatlanos, - engem biztos vevőnek ítélve, önkényesen - lejjebb vitte az alsó lakás árát, egyoldalúan és indokolatlanul: a felső lakást magasabb áron tartva. Ez pedig nem tükrözi a tulajdoni hányad értékét. Hiszen az alsó lakáshoz nagyobb lakásterület és telekrész  tartozik.
Ezért én a tulajdonos által megadott teljes árhoz és a két lakás nm és kert terület arányához - arányosítva adom meg a hirdetett kiinduló árat.

Tények és valóság: van egy szomszédos ház, aminek a falát, omló vakolatát látni. Ám sztem hamarosan le fogják bontani, mert veszélyes állapotba fog kerülni... szóval ez a kilátás egyre javulni fog! :-)))
S pár fa rakodó/tároló van a kis ház háta mögött, hátul, amit örömmel lebontok-segítek, mert ott is remek kert nyílhatna, ahelyett, h csak a teret foglalja.

Ilyen konstrukciójú vétel esetén szükséges:

- ésszerű használati megosztást kötni, ügyvéd előtt, ezzel is tiszázva a korrekt tulajdoni hányadot, területet;

- a területet esetleg földmérőkkel is korrektül kiméretni - a pontos tulajdonlás érdekében és a későbbi vitákat megelőzendő;

- valamint célszerű társasházzá alakulni a fenntartás, karbantartás ésszerű megoldása és megosztása érdekében.

    Felső lakás lépcsőfeljáróOldalról

Szóval felteszek ide jó pár képet róla s ha úgy érzed, látsz benne fantáziát, megkérlek: 

- ha elhagynád a belvárost (vagy külvárost), és el tudod adni a lakásod, mert most igen jó áruk van!,

- kis kertre vágysz és ez pont jó lesz neked,

- a kertváros csendjébe képzeled magad, s csak a madarak zaja, mi felveri a csendedet,

- ha keresed a nyugalmad és ezért hajlandó vagy lépni-tenni-bevállalni, 

- vagy befektetésként tervezed megvenni: így két ingatlanból jön számodra jövedelem, - akkor,

gyere és nézd meg!

Légy a vevőtársam!
Befektetésnek is kiváló!

Amennyiben tetszik, s úgy érzed, hogy mondjuk 128 (lakótelepi) lakás helyett 1 lakást/tulajdonost választasz lakótársnak, és hajlandó vagy ésszerű szabályokkal élni, Pest (RÁKOSKERESZTÚR) kertvárosi részében lakni és élvezni a nyugalmat, korrekt használati megosztással biztosítani a saját részeket, akkor jelentkezz nálam:

Sütő Mária

+ 36 70 314 11 92

sutomaria.eromerito@gmail.com

 

Képek a házról, lakásról - belsők, s némi kert részlet:

Nappali     Nappali 2

 

Háló, ma már nincs ott az ágy      Fürdőszoba

 

 

 

Iroda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Étkező

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pont jó méretű konyha

Infó: a konyhához egy remek
kamra is tartozik!

 

Téli kert - belépő

 

 

 

 

 

 

Kert részlet - halas tóval

 

 

Terasz a nappali előtt, reggeli kávézó/teázó hely

 

 

 

 

 

 

Az alsó lakás alaprajza

 

 

A telek elosztása

LÉGY A VEVŐTÁRSAM,
várom jelentkezésedet:

Sütő Mária

+ 36 70 314 11 92

sutomaria.eromerito@gmail.com

* Update1 - azóta megtaláltam:

Lett vevőtársam, meg is vettük a házat. Beköltöztem. Miközben elkezdtem a felújítást, a műszaki dolgok megismerését (mert gépészetileg inkorrektül adták ét.. sok probléma adódott). Neki i skezdtem a felújításnak, festésnek.. de mindig más munka lett belőle. Festeni akartunk, glettelés lett belőle. Felújítani akartunk, csap szerelés lett belőle. Polcot akartunk feltenni, villanyszerelés lett belőle. Aztán egy komoly tragédia ért.. több hónap külföldi távollét.

Hazaérkezés után (2020. 02. 01.)- magamra találás, ezt próbáltam, igyekeztem. Nehéz volt. Szeptemberre temetés szervezése... belehalás.

Mindent (is) csináltam, de leginkább túlterheltem a kezem. Novemberre Sing csont repedés az egyik kézben, gipsz... másikban csak sima túlterhelés. Hol az egyik, hol a másik van fásliban. 2021 év elején lekerül a guipsz. Elindul a gyógytorna. Erősödik a kezem.

Sok baráti segítséggel kifestésre került a mini háló. A konyhát én, apránként, a nappalit szakember festette ki. Nagggyon magas ott a tetőtér! ;-))

Lassan fogynak a dobozok is. Sikerült felverni a régi parkettát a nappaliban. Novemberben lerakta egy jó barát. Kezd alakulni a helyzet! Könyvespolc összeállítva, egy félszoba végre használatba véve! Beindult a jóga is, hamarosan új programok terveződnek. A kert egy igazi menedék: ott is túlterhelem a kezem, de az agyamat legalább azzal kikapcsolom. Tiszta terápia és arra van szükségem! Tavaly csodás terményeket szüreteltem. Idén, 2021-ben már újra ástam,  beforgattam a szedett trágyát, veteményeztem, palántát ültettem. 2*2 szem epret már szüreteltem is. Érnek a paradicsomok! Heuréka!

Élek!