Természetesség

 Virág és pillangó

Természetesség

"Bölcsességgel telve tökéletesen szabad gyermek vagyok, aki együtt repül a pillangókkal és együtt ragyog a reggeli nappal."

Értékeink kártya

Különleges programon vehettem részt az elmúlt héten. Minden részében megerősített abban, hogy jó az út, amin haladok... megerősített a mozgásban, a jógában, a megközelítésben, az elfogadásban, a tréningem programjaiban, a figyelemben. az egyéni segítés formájában.

Mégis valami új járt át általa. Egy új felismerés, hogy: lehet másként... és valami talán eddig nem így volt. És hogy minden rendben van. Az is, ahogy eddig volt... és az is, ahogy ezután lesz. Természetesen. Természetesen haladunk és árad az élet.

Mert az élet él és élni akar.

Rajtad keresztül akar megnyilvánulni.

Rajtad és rajtam keresztül is. És ha ezt tudjuk engedni, hagyni... ahogy a léle(k)gzet folyik, árad, s nem állunk ennek ellent. Nem akadályozzuk. Egyszerűen észrevesszük, sőt hagyjuk a teljességében kibontakozni. És megfigyelésünk által elér egy nyugodt, szabadon áramló, lecsillapodott formába, ahogy mindig is lennie kéne... így találunk vissza igazán önmagunkhoz, forrásunkhoz, eredetünkhöz.

Te észreveszed, hogyan lélegzel? Hogyan zajlik benned ez az egyszerű folyamat?

Adsz rá időt, lehetőséget magadnak, hogy összekapcsolódj ezzel a legősibb dologgal?

Ha eddig nem tetted, csak adj magadnak 5-10 percet, amikor elcsendesedsz és megfigyeled a lélegzésed áramát. Nem kell több. Csak ennyi. És megfigyelésed által egy új világ kezd kitárulni benned és előtted. Ahogy csendesedik a lélegzeted, ahogy gyöngéden meghosszabbodik és nyugodtá kezd válni. És a kilégzés-belégzés közti szüneted egyszerre csak finoman először észreveszed... aztán gyengéden benne maradsz és egyre jobb és mélyebb állapotba kerülsz.

Aztán egy idő után csak azt veszed észre, valami megváltozik.. benned, körülötted, és általad. Csak áramolsz és hagyod az életet folyni. Ahogy a légzés is áramlik, magától. Már nincs többé erőfeszítés, nincs erőlködés.

Élsz. Ahogy jön és árad. Ahogy jó. Ahogy természetes.