Amit a jógá(m)ról érdemes tudni

Szülinapi jógám 2. 141104

Amit a jógá(m)ról érdemes tudni

Sokat olvashattál már a jógáról. Nem az általános megközelítést fogom most megadni neked, bár az  is nagyon hasznos. Azt fogom elmondani, hogy az általam tartott jógában megtestesül életszemléletem:

"Akár azt gondoljuk, hogy képesek vagyunk rá, akár azt, hogy nem, igazunk lesz."
Henry Ford
 Tükör effektus
Amikor egy kezdő, - vagy máshol már gyakorolt - jógázó megérkezik az órámra, körülbelül ezeket a gondolatokat adom át neki. Ezek a:
Tanácsaim:
 
 Gyakorláshoza "nem tudom" kifejezést, kérlek, tedd le az ajtó előtt! Ezt hozd magaddal be: "hogyan tudom?"

 Átmozgatjuk a tested és jól fogod érezni magad! :-)
A későbbi órákon elmélyülsz a gyakorlatokban, érteni fogod: mit-miért csinálunk!
Megszokod a tempót, a ritmust, a megközelítést.
Ezért, ha első - és a további -, alkalommal érkezel, kérlek, ne akarj túlteljesíteni

 A gyakorlás folytán egyre rugalmasabb leszel!
A jóga individualista mozgás - csak önmagadhoz mérd magad!

→ Légy türelmes Önmagadhoz!
Az egyik óráról a másikra történő fejlődésedet érd tetten! Kövesd a jó érzéseidet.

→ Vedd figyelembe tested jelenlegi adottságaidat és ahhoz képest vedd észre a fejlődésed! Ne mások teljesítményét akard túlszárnyalni. Önmagadon lépj túl!
 
→ Haladóknak: időnként állj meg és figyeld meg, mi az, ami nehezedre esik, miben akadtál el és az vajon mit üzen számodra? Tested üzenete segíteni fog, hogy megértsd önmagad, s így lépj tovább az életedben is! :-)
 
A többit az órákon fogod átélni, meglátni és egyre többet fogsz tudni!
Fehér ohm

Találj rá önmagadra az ERŐmerítő® jóga által: az élet kihívásait így könnyebben megérted és viseled.
                                                                                    
SM

Ezekkel indítom útjára. Lehet, elsőre szokatlan, hogy ennyire kategorikusan kijelentem ezeket. Tanácsként szeretném átadni, mert megéltem az életemben ezeket az elveket. Rájöttem, mennyire segít, ha így közelítem a helyzeteket.

Szeretném a hozzám érkezők útját lerövidíteni, megkönnyíteni.

Bár igaz, ez nem mindig sikerülhet.

Az eredményeidért magadnak kell megküzdened. A tapasztalatokat Te maga vonod le. És be kell látnom, nem biztos, hogy már az első órák alkalmával megtapasztalod ezeket a gondolatokat, felismeréseket. A kitartás, a könnyebbség, az eredmény a saját munkád révén érkezik meg.

Mert most azt hiszed, a test meghatározza, mikor találkozz testvéreddel, és korlátozza azon képességedet, hogy egységre lépj testvéred elméjével. Megmondja neked, hová menj, és hogyan menj oda, megmondja, mi az, amit képes vagy véghezvinni, és mi az, amit nem. Előírja, mi az, amit az egészsége képes tolerálni, és mi az, ami elfárasztja, és megbetegíti. A test "veleszületett" gyengeségei korlátozzák azt, amit megtehetsz, korlátozzák és meggyengítik célodat.

Csodák tanítása 29. fejezet I./4.

Gyakorlatilag ez segíti megérteni azt, hogy sokkal többre vagy képes, mint az tudod, tapasztalod és csinálod. Amint ezt kikapcsolod magadban, és átadod a koncentrációnak magadat, pontosan kivitelezed a gyakorlatokat, rá fogsz jönni: sokkal többre vagy képes, mint az eddig gondoltad!
S a test fogja megtanítani neked, hogy a gyakorlat révén megcsinálhatóak a gyakorlatok. Míg, ha gondolataiddal korlátozod magad, bezárod egy szűk keretbe a lehetőségeidet.

Kívánom, hogy ezt minél előbb - és velem, az én jógám és tanításom útján, - megtapasztald és élvezd csodás tested korlátlan lehetőségeit!

 141104 Szülinapi gyakorlás

Veled akarok jógázni!

Bejelentkezés: + 36 70 314 11 92